Mergi la conţinutul principal
Administrația Dragomir

Planuri pentru 2022: parcări, locuri de joacă și marcaje rutiere de milioane de lei

* potrivit directorului SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu, pentru modernizarea a 10 locuri de joacă din Brăila va fi alocată suma de 5,13 milioane de lei * vor fi, de asemenea, executați 34.000 mp de marcaje rutiere, vor fi modernizate parcările și vor fi montați parapeți de metal în zona Cărămidărie-Apan, la ieșirea spre Galați

 

Planurile municipalității prind contur, anul acesta, prin intermediul Serviciului de Utilitate Publică, de Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila.

Potrivit directorului SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu, este vorba de activități aflate în curs de desfășurare sau în faza de licitație, valoarea totală a lucrărilor efectuate, anul acesta, în parcări, locuri de joacă sau pe arterele de circulație ale urbei fiind de ordinul milioanelor de lei.

Astfel, potrivit sursei citate, angajații SUPAGL Brăila vor efectua lucrări de modernizare a parcărilor de reședință în zona B-dul Dorobanților, pe partea dreaptă, între Școlilor și Calea Cărărașilor, pe sensul de mers către Catedrala din Barieră. De asemenea, vor fi montați parapeți metalici la ieșirea spre Galați, în zona Cărămidărie-Apan, pe ambele sensuri de mers, valoarea totală a lucrărilor fiind de 383.339,46 lei, cu TVA.

Cele mai ambițioase proiecte sunt însă cele ale Serviciului de Administrare a Domeniului Public din cadrul SUPAGL Brăila. Acesta și-a propus modernizarea a nu mai puțin de 10 locuri de joacă din municipiu, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 5.131.399 lei, cu TVA. În acest caz, licitația este în curs de desfășurare.

Cel de-al doilea proiect al serviciului sus-menționat este cel privind execuția de marcaje rutiere pe mai multe artere de circulație ale Brăilei, în suprafață de 34.205 mp, cu o valoare estimativă de 1.607.255,65 lei, cu TVA. Licitația este în curs de desfășurare și în acest caz, precizează directorul SUPAGL Brăila. Serviciul mai are în vedere, de asemenea, lucrări de întreținere a mobilierului stradal și a echipamentelor de joacă pentru copii, precum și lucrări de întreținere a marcajelor din parcările de reședință. Nu în ultimul rând, având în vedere apropierea Sărbătorilor Pascale, "în mod tradițional vor fi intensificate acțiunile de curățenie și ecologizare a zonelor mai sensibile la depunerile necontrolate de deșeuri în locațiile Lacu Dulce, Strada Eroilor, Strada Rândunicii, DN 22B, intrările în oraș, zonele de agrement. Aceste acțiuni sunt executate de operatorii de salubritate pe zonele arondate. Nu vor fi neglijate celelalte activități specifice domeniilor de activitate ale SUPAGL, întreținerea semafoarelor și a semnalizării rutiere, capturarea câinilor fără stăpân, salubritatea menajeră și stradală, erbicidarea și igienizarea punctelor gospodărești", a mai precizat directorul SUPAGL.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro