Planuri mari pentru reabilitarea drumului judeţean Cotu Lung - Dunăre bac | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Planuri mari pentru reabilitarea drumului judeţean Cotu Lung - Dunăre bac

Administraţia judeţeană se pregăteşte să demareze în viitorul apropiat un proiect de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean DJ255A Cotu Lung - DN23. Mai exact, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare, consilierii judeţeni au aprobat documentaţia viitoarelor lucrări pe acest sector. Drumul judeţean amintit porneşte de la digul râului Siret şi merge prin Cotu Lung, Muchea, Romanu, Scorţaru Vechi, Traian, Siliştea, Unirea, Gropeni, până la Dunăre bac. Este un drum de ocolire a municipiului Brăila, considerat ca fiind unul strategic. Conform raportului proiectului de documentaţie menţionat, în prezent, mare parte din lungimea lui este formată din drum pietruit, doar câteva tronsoane de 2-5 km fiind asfaltate, în general zonele care fac legătura cu drumurile naţionale sau judeţene importante. De asemenea, tronsonul de drum vizat, între Cotu Lung şi DN23, în lungime de aproximativ 4 km, este pietruit pe o lăţime de 6 m şi are acostamente de 0,50 m, însă nu are şanţuri, iar scurgerea apelor nu este asigurată. Prin urmare, deşi starea tehnică a drumului pietruit este satisfăcătoare pe timp uscat, iarna şi în perioadele cu umiditate mare pe acest drum se formează făgaşe longitudinale cu noroi şi apă, iar traficul auto se desfăşoară foarte greu. În aceste condiţii a fost conceput un plan de modernizare a drumului. Din acelaşi document aflăm că elaborarea proiectului îi aparţine S.C. Avimi Serv S.R.L. Brăila, precum şi propunerile pe care le conţine. Mai exact, lucrările de bază ale investiţiei privesc, în primul rând, scarificarea şi reprofilarea părţii carosabile cu adaos de material pietros (balast) pentru înlăturarea denivelărilor şi obţinerea profilului transversal tip; crearea fundaţiei de piatră spartă prin aşternere mecanizată, realizarea acostamentelor concomitent cu săparea şanţurilor triunghiulare pentru scurgerea apelor; realizarea podeţului la intersecţia cu DN 23, precum şi reabilitarea celui de la canalul de desecare. Conform documentaţiei de avizare a lucrărilor, valoarea totală a investiţiei este de 4.429,968 mii lei, din care construcţiile plus montajul reprezintă 4.066,954 mii lei, iar timpul de realizare a fost preconizat la 4 luni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro