Mergi la conţinutul principal

Planuri mari pentru Alegerile Locale din partea Alianței USR-PLUS Brăila

* liderul USR Brăila, Cătălin Stancu ,și președintele interimar al PLUS Brăila, Gabriel Stoica, au susținut, joi, o conferință de presă pentru a anunța semnarea protocolului Alianței USR-PLUS Brăila * aceștia au precizat că vor candida cu liste comune în alegeri și că au selectat candidații pentru primăriile din județ, în funcție de șansele celor ce vor intra în cursă * cât despre Municipiu, aceștia nu au indicat niciun nume, punctând doar că încă se află în discuții cu PNL Brăila

 

 

 

Alianța USR-PLUS Brăila își «face încălzirea» pentru Alegerile Locale care vor avea loc pe 27 septembrie. Liderul USR Brăila, Cătălin Stancu, și președintele interimar al PLUS Brăila, Gabriel Stoica, au ieșit, joi, ”la rampă” și au anunțat semnarea protocolului dintre cele două partide pe plan local, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în Grădina Mare. Aceștia au precizat că protocolul Alianței USR-PLUS Brăila a fost semnat duminică (28 iunie) și stipulează faptul că cele două partide pot funcționa de acum ca o singură entitate, dar cel mai important că vor avea listă comună la Alegeri. Atât Stancu cât și Stoica au adăugat că la alegerea candidaților, de pe listele de consilieri și pentru primăriile din județ, au ținut cont atât de poziția din sondaje, de scorul obținut, dar și de șansele reale pe care le au propunerile lor pentru fotoliile de primar, indiferent dacă sunt din partea USR sau PLUS. Cât despre Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean, cei doi lideri ai Alianței nu "s-au aruncat" la a face prea multe declarații și nici nu au lansat vreun nume, precizând doar că încă discută cu PNL Brăila. Aceștia și-au manifestat totuși dorința ca liberalii să negocieze cu ei de la egal la egal și cât se poate de rațional.

”Practic, am oficializat «mariajul nostru», USR cu PLUS. De acum încolo putem să ne concordăm, să zic așa, acțiunile și să acționăm ca o singură entitate politică. Ca o paranteză, pe 30 iunie s-a publicat sondajul comandat de Europa FM. în urma semnării protocoalelor de alianță suntem practic a doua forță politică a țării în acest moment. Am depășit și PSD-ul în sondaje și avem toate șansele să schimbăm ceva în urma rundelor de alegeri, și locale, și parlamentare, în România”, a declarat Stancu.

La rândul său, Stoica a punctat că discuțiile privind semnarea acestui protocol au început încă din decembrie 2019, elementele au fost destul de bine stabilite undeva  la începutul lunii aprilie 2020, însă apoi a izbucnit pandemia de coronavirus și toate planurile au fost întârziate.

”Nu am ținut cont numai de procentele pe care le avem fiecare în sondaje. Am ținut cont și de acest lucru, dar de exemplu, sunt localități unde USR stă foarte bine și atunci vom merge cu USR pe localitățile respective, și sunt localități unde PLUS stă foarte bine și va fi curat, numai PLUS”, a declarat Stoica, în legătură cu modul în care Alianța are de gând să abordeze Alegerile Locale.

Cei doi au apreciat că sunt localități în județul Brăila unde au șanse mari să obțină primăriile. Au dat ca exemplu orașul Făurei, indicându-l drept candidat pe Nicu Irimia și comuna Șuțești, cu Anghel Bratusin.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro