Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Planul de dezvoltarea al municipiului a fost afisat pe site-ul Primariei

Primarul Constantin Cibu s-a tinut de cuvint si, in seara zilei de marti, a aparut pe site-ul Primariei Braila o parte din mult discutatul plan de dezvoltare economico-sociala a municipiului Braila pe anul 2006, in perspectiva 2007-2008. Aceasta parte prezinta obiectivele de dezvoltare economico-sociala a municipiului pe care si le propune Primaria si poate fi deja vizionata pe site-ul pmb.braila.astral.ro. Din informatiile oferite de primarul Cibu, ce-a de-a doua parte a programului, care expune opiniei publice principalele actiuni ce vor fi realizate pentru ducerea la indeplinire a obiectivelor propuse, cu responsabilitati si termene de finalizare, va fi incarcata pe site-ul Primariei incepind cu aceasta seara si va dura citeva zile pina va fi postata in intregime.
Obiectivele vizate de Primaria Braila pentru dezvoltare se refera la integrarea europeana si relatiile externe, la imbunatatirea mediului de afaceri, educatie, asistenta sociala - domeniu in care, in premiera pentru orasul nostru, Primaria isi propune infiintarea unui centru de zi pentru persoanele tinere incadrate in munca, fara posibilitati de cumparare a unei locuinte, dar cu conditii de gospodarire in acest centru, adica prepararea hranei, efectuarea curateniei, spalatorie. Municipalitatea isi propune sa faca schimbari importante si in domeniul sanatatii, in special in ceea ce priveste serviciile de sanatate si modernizarea unitatilor sanitare, al reformei in adminstratie, unde se doreste crearea unui corp de profesionisti in implementarea de programe, lucru reprosat in mai multe rinduri actualei conduceri a Primariei brailene. Totodata, mai sint vizate si finantele publice, unde se vrea cresterea capacitatii de adminsitrare fiscala in acord cu prevederile aquis-ului comunitar in domeniu.
In ceea ce priveste turismul, Primaria Braila este decisa, sau cel putin asa se arata in program, sa valorifice turismul cultural istoric si resursele balneo - climaterice din zona Lacul Sarat. Un alt domeniu sensibil in care Primaria se va implica de anul viitor mult mai mult va fi cel al amenajarii teritoriului, lucrarilor publice si locuintelor, unde se doreste reabilitarea strazilor, a retelelor de utilitati, a unor cladiri din fondul locativ, a instalatiilor de semaforizare. Legat de acest domeniu este si transportul in municipiu, unde Primaria isi propune o serie de lucrari, reparatii, reabilitari, precum si revitalizarea transportului cu troleibuzul. Edilii nostri isi mai propun si reabilitarea si modernizarea bazelor sportive din municipiu, precum si ameliorarea factorilor de mediu din Braila.
La capitolul cultura, programul prevede protejarea, conservarea, restaurarea si punerea in valoare a patrimoniului cultural national, promovarea culturii scrise, a proiectelor culturale, a sarbatorilor, a festivalurilor, a traditiilor, precum si intensificarea si dezvoltarea repertoriului teatral brailean. Programul nu omite nici cultele, domeniu in care isi propune sustinerea bisericii in derularea unor programe sociale, educationale, de orientare socio - profesionala, in cooperare cu institutile publice, precum si reabilitarea unor lacasuri de cult care au fost uitate in ultima vreme. Ramine acum de vazut in ce mod s-au gindit edilii nostri sa duca la indeplinire toate aceste obiective si in ce masura toti cei care au sustinut ca municipiul nu se poate dezvolta fara acest program, vor face sugestii care vor duce la imbunatatirea acestuia.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii