Mergi la conţinutul principal

Planul de amenajare teritorială a staţiunii Lacu Sărat, realizat de o firmă din Bucureşti

• lucrarea va costa 206.900 lei, fără TVA, cu o economie consistentă faţă de valoarea estimată, iar nota de plată va fi achitată de Consiliul Judeţean 

 

Planul de amenajare a teritoriului intercomunitar din staţiunea Lacu Sărat va fi realizat de “GEA Strategy & Consulting” SA Bucureşti, însemnând realizarea unei documentaţii cu caracter director ce are ca scop “transpunerea spaţială a programului de dezvoltare economică, socială, culturală şi instituţională a teritoriului, elaborat de către autorităţile judeţene, pentru teritoriul pe care-l gestionează”.

După cum se prezintă pe pagina proprie web, “GEA Strategy & Consulting” este o companie privată cu capital integral românesc, înfiinţată în anul 2006, specializată în servicii de consultanţă strategică şi pentru dezvoltare, inclusiv asistenţă în vederea iniţierii de afaceri: “Din dorinţa de a oferi sprijin şi expertiză instituţiilor publice şi companiilor din România, în încercarea de a construi o economie şi o societate capabile să activeze la standarde europene, bazându-ne pe o vastă experienţă acumulată în proiecte naţionale şi internaţionale, GEA S&C oferă servicii de consultanţă strategică şi de dezvoltare pentru administraţia publică centrală şi locală, precum şi pentru mediul de afaceri autohton”.

Până în 2015 inclusiv, compania avea deja în portofoliul nu mai puţin de 46 de contracte pe bani publici în valoare cumulată de 6,89 milioane euro, cu mai multe instituţii din administraţia publică centrală şi locală. 

Potrivit anunţului de atribuire postat, zilele trecute, în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) contractul cu pricina acoperă patru etape după cum urmează: Etapa I - Ridicări topografice/geotehnice şi Studii de fundamentare, Etapa a II-a - Plan de amenajare a teritoriului intercomunitar, Etapa a III-a - Scenariu Plan Urbanistic şi regulamentele de urbanism pentru zona studiată şi, în fine, Etapa a IV-a - Elaborarea documentaţiilor pentru avize şi acorduri.

Valoarea estimativă a contractului în discuţie a fost de 302.521 lei, fără TVA, însă în urma selecţiei de oferte (doi ofertanţi primiţi la procedura achiziţiei publice) preţul final de atribuire a fostde 206.900 lei, cu o economie de 95.621 lei, reprezentând 31,6% din valoarea estimată.

Reaminitim că, în 2016, după mai bine de un deceniu de incertitudini, orgolii şi certuri, care până la urmă au dus la un proces în instanţă, între municipiul Brăila şi comuna Chiscani, situaţia Staţiunii Lacu Sărat a fost tranşată de o decizie definitivă a Justiţiei. Curtea de Apel Constanţa a emis o sentinţă defirnitivă şi irevocabilă: dreptul de administrare a Staţiunii Lacu Sărat îi aparţine Chiscaniului. Ulterior, liderii administraţiei brăilene, plecând de la ideea că în comună există un primar de aceeaşi coloratură politică, au încercat să realizeze o asociere între judeţ, municipiu şi Chiscani, pentru dezvoltarea staţiunii. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Lacu Sărat” a fost aprobată în CJ şi CLM, însă a picat de două ori la rând în Consiliul Local al comunei, ceea ce a declanşat un scandal monstru, în special în curtea PSD. Pe de altă parte, primarul Chiscaniului, Costică Cojea, a început un proces de dezvoltare a staţiunii, precizând că îşi doreşte să ridice Lacu Sărat, la rangul de staţiune de nivel naţional.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro