Mergi la conţinutul principal

Plafonarea sporurilor la 30%, un pericol pentru cadrele medicale

• membrii “Sanitas” Brăila spun că prin limitarea sporurilor angajaţii din sistemul sanitar vor câştiga mai puţini bani decât în prezent • deşi încă nu s-a elaborat Regulamentul de sporuri, sindicaliştii speră să ajungă la o înţelegere cu actualii guvernanţi

 

Legea salarizării unitare continuă să le dea bătăi de cap angajaţilor din sistemul sanitar. Membrii Sindicatului “Sanitas” Brăila se declară profund nemulţumiţi de decizia Guvernului de a plafona sporurile la 30%, lucru care ar determina câştiguri salariale mai mici decât în prezent.

“Cei care lucrează la Psihiatrie sau la TBC vor avea de suferit dacă se vor plafona sporurile. Iar acestea sunt specializări unde există numeroase riscuri. Medicii vor câştiga mai puţin decât în prezent, iar în aceste condiţii ei ar putea să plece spre alte specializări, unde sunt mai puţine riscuri iar atunci deficitul de medici ar fi şi mai mare. Încă nu s-a elaborat Regulamentul de Sporuri, noi am făcut toate demersurile pentru ca ele să rămână în forma actuală”, ne-a declarat Măriuca Iancu, preşedintele Sindicatului “Sanitas” Brăila.

Liderul de sindicat ne-au spus că o altă nedreptate se va produce la 1 martie 2018. La acea dată este anunţată o nouă creştere a salariilor, însă doar pentru medicii şi asistenţii medicali care lucrează în spitale, restul categoriilor fiind excluse. Iar lucrurile nu se opresc aici. Discriminaţi vor fi şi cei care lucrează în asistenţă socială, aici urmând să se majoreze doar salariile medicilor. Aşadar, în loc să rezolve inechităţile salariale din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială, Legea salarizării unitare mai tare le adânceşte.

Federaţia “Sanitas” a solicitat deja noii echipe guvernamentale să găsească soluţii viabile pentru ca veniturile tuturor categoriilor profesionale din sănătate şi asistenţă socială să înregistreze creşteri de la 1 martie 2018, în concordanţă cu promisiunile coaliţiei aflate la guvernare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu