Mergi la conţinutul principal

Plafonarea salariilor în companiile de stat ar putea fi aplicată cel mai devreme în toamnă

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat că în şedinţa de miercuri s-a făcut o informare cu privire la intenţia Executivului de a realiza la bugetul de stat unele economii, prin plafonarea salariilor personalului angajat în cadrul companiilor de stat.
"Domnul Ponta a cerut tuturor ministerelor ca până săptămâna viitoare să-şi prezinte punctul de vedere. În acest proiect ar trebui să intre o inventariere a tuturor societăţilor unde statul sau alte unităţi administrative teritoriale deţin capital majoritar. (...)După această inventariere se va lua fiecare contract în parte. Este posibil să fie un contract care are valabilitate încă trei ani sau două luni. Nu se poate încheia un contract pur şi simplu", a explicat Andrei Zaharescu.
Acesta a precizat, răspunzând unei întrebări, că este posibil ca măsura să nu se aplice în cazul contractelor care sunt în derulare la data intrării în vigoare alegii. "Există această posibilitate, în cazul în care cineva să fi semnat luna trecută, sau la început de an un contract cu valabilitate de patru ani, a exemplificat Zaharescu.
Întrebat de ce s-a optat pentru proiect de lege şi nu ordonanţă de urgenţă, purtătorul de cuvânt al Guvernului a arătat că "acest proiect trebuie să treacă prin Parlament," admiţând în context că în aceste condiţii măsura s-ar putea aplica cel mai devreme în toamnă. Zaharescu nu a putut preciza cine a dorit ca măsura să fie aplicată prin lege, nu OUG.
Executivul a discutat în primă lectură proiectul de lege privind unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din cadrul unor operatori economici. Principiul de la care se pleacă în acest proiect de lege este acela că, în cadrul companiilor de stat, "niciun subordonat al directorului general nu poate câştiga mai mult decât directorul general".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu