* angajații CUP Dunărea l-au debranșat, ieri, de la sistemul public de alimentare cu apă, direct din stradă, pe fostul consilier județean Eugen Moise * compania a depus plângere penală pentru furt de apă împotriva lui Moise și va începe o acțiune în civil pentru recuperarea datoriilor * Eugen Moise a reacționat pe o rețea de socializare, la începutul acestei săptămâni, vizavi de cele întâmplate pe 12 ianuarie, când corpul de control al CUP Dunărea l-a depistat folosind apă din sistemul public de alimentare, deși era debranșat din mai 2015
Angajații CUP Dunărea l-au debranșat de la sistemul public de alimentare cu apă, direct din stradă, pe fostul consilier județean Eugen Moise, marți dimineață. Acțiunea vine după ce Corpul de Control al operatorului apă-canal l-a depistat pe Moise folosind apă, prin ruperea sigiliului, deși era debranșat de la căminul din curte, încă din mai 2015, pentru neplată. Pentru întreaga cantitate de apă consumată în acești aproape doi ani și jumătate, CUP Dunărea a estimat valoarea facturii undeva la 3.500 lei. La rândul său, fostul consilier județean din partea Partidului Conservator a considerat că apa este gratis, mai ales că nu există niciun contract semnat între el și operatorul apă-canal.
Reprezentanții CUP Dunărea vor formula plângere penală pentru furt de apă împotriva lui Eugen Moise și-l vor acționa, în civil, pentru recuparea datoriilor financiare pentru apa consumată. "Abonatul respectiv, în mai 2015, a fost debranșat pentru că nu achitase ce consumase până la acel moment și, în plus, a refuzat cu ostentație să semneze contractul de furnizare a serviciilor de apă și canalizare. În aceste condiții, a fost sistată furnizarea apei la abonatul respectiv, de la un cămin aflat în incinta proprietății dumnealui. La un control ulterior, derulat zilele trecute, s-a constatat că a intrat în acel cămin, a rupt sigiliul de la robinet și și-a reluat furnizarea. S-a estimat un consum în sistem paușal, conform reglementărilor în vigoare, de 537 mc pentru toată această perioadă, însemnând 2.900 lei. I s-a adus la cunoștință despre această sumă, dar nu a plătit nimic. Urmează să formulăm plângere penală pentru furt de apă și, în paralel, să deschidem acțiune civilă pentru recuperarea datoriilor. Ca să punem capăt prejudiciului, o echipă de la companie s-a deplasat chiar astăzi (ieri - n.r.) la adresa respectivă și a debranșat consumatorul direct din stradă. Nu s-a intrat cu lucrarea în șosea ci s-a acționat în zona de trotuar", ne-a comunicat Ionel Avram, directorul economic al CUP Dunărea Brăila.
Moise i-a acuzat pe angajații CUP Dunărea de incompetență, pe Facebook
Eugen Moise și-a exprimat pe Facebook, în weekend, punctul de vedere referitor la întâmplarea de vineri, când corpul de control al CUP Dunărea l-a depistat folosind apă din sistemul public de alimentare, deși era debranșat.
Așa cum am mai menționat și în articolul anterior, reporterii “Obiectiv - Vocea Brăilei” au încercat să-l contacteze la numărul de telefon fix al firmei Gestinstal SRL, al cărui administrator este Moise, însă numărul este inexistent.
Eugen Moise a afirmat pe pagina sa personală de Facebook că angajații CUP Dunărea au intrat abuziv în curte, forțând poarta, că i-a terorizat pe copiii săi, deoarece au bătut și strigat la ușă și că au purtat discuții amenințătoare cu soția sa. “Ați desfăcut abuziv capacul căminului de vizitare (apă-canal), fără prezența proprietarului și ați rupt sigiliul pentru care eu am semnat un proces verbal de însușire și răspundere a acestei acțiuni; ați făcut și fotografii, dovadă clară că ați intrat în curtea imobilului și ați umblat în căminul de vizitare. (...) Nu aveți nici un drept să mă debranșați fizic de la rețeaua locală de apă atâta timp cât nu am nici o obligație și datorie față de CUP exceptând faptul sumei de 450 lei pentru care există un proces pe rol. Aștept de aproape 10 ani emiterea de către CUP a unui contract de furnizare a apei pe care să-l studiez, să mi-l însușesc și să-l returnez semnat. Nu am primit nimic prin poștă sau email și nici nu am fost invitat cu toate cererile stipulate de mine prin judecățile anterioare; Neglijență Neprofesionalism? Ignoranță? Eu zic incompetență. Dreptul la viață stipulat în Constituție dă dreptul necondiționat ca omul să nu fie privat de apă potabilă încadrându-se în acest sens în condițiile legii ori, debranșarea fără motiv pe care doriți să o executați în data de 15.01.2018 va duce lucrurile în cu totul altă direcție. Aștept contractul de furnizare a apei potabile emis de CUP Brăila cu începere de la data ruperii sigiliului adică 12.01.2018”, este o parte din postarea fostului consilier județean din partea PC.
Totuși, Moise nu a explicat de ce a consumat apă fără să plătească, la mijloc fiind vorba de o sumă de circa 3.500 lei, așa cum ne-a comunicat Marius Dobrotă, de la Corpul de Control al CUP Dunărea, pentru apa consumată din mai 2015 și până pe 12 ianuarie 2018, ziua în care a avut loc controlul. De asemenea, în momentul în care a vorbit despre soția sa, nu a menționat de ce aceasta și-a declinat identitatea, inițial, în fața angajaților companiei de utilități publice, spunând că e “mătușa”, ulterior afirmând că este soția lui Moise, potrivit lui Dobrotă.
Reamintim că fostul consilier județean brăilean din partea Partidului Conservator, candidat independent pentru Primăria Brăila și aspirant la fotoliul de președinte al țării la alegerile din 2014, Eugen Moise, a fost prins că fura apă de către angajații CUP Dunărea. Punctul de consum fraudulos este la adresa din strada Grivița, nr. 222, unde de altfel figurează a fi sediul firmei pe care acesta o deține împreună cu soția sa. După cum susțin angajații CUP Dunărea, deși imobilul respectiv fusese debranșat de la sistemul public de alimentare încă din mai 2015 - culmea, tot pentru neplata facturilor de apă-canalizare-, la adresa respectivă s-a consumat în continuare apă la discreție fără a fi plătit niciun leu pentru asta. Mai mult, Moise ar fi refuzat, în repetate rânduri, să semneze un contract cu operatorul de apă-canal și, mai grav, a rupt sigiliul pe care lucrătorii l-ar fi aplicat apometrului în urmă cu mai bine de doi ani și jumătate, considerând că în aceste condiții, apa este gratis.