Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piturca face apel la Politie si Jandarmerie

Selectionerul Victor Piturca a facut un apel, luni, pe site-ul oficial al Federatiei Romane de Fotbal, la Politie, Jandarmerie si firmele de paza si protectie care actioneaza pe stadioane pentru a evita unele incidente provocate de "derbedei".
"Sa fie foarte clar: n-o sa fiu niciodata sclavul presei, al suporterilor sau al altcuiva. Am personalitate si nu permit, asa cum n-o sa permit vreodata, nimanui sa se comporte fata de mine asa cum s-a comportat, iata, acel derbedeu, protejat, ce-i drept, de lipsa de reactie a celor care aveau datoria sa intervina. Drept care, pe aceasta cale, lansez un apel public catre Politie, Jandarmerie si celelalte firme sau institutii abilitate sa actioneze in consecinta, pentru a preveni producerea sau escaladarea unor asemenea conflicte, care, personal, imi provoaca o reala repulsie, dar care pot avea finaluri neasteptate si nedorite", a declarat Piturca.
Selectionerul Victor Piturca a asistat, vineri, la meciul Dinamo - Ceahlaul Piatra Neamt, scor 2-1, din etapa a XX-a a Ligii I, iar la plecarea de la stadion a avut un mic conflict cu un suporter, care i-a reprosat ca il convoaca la echipa nationala pe stelistul Mihaita Nesu. La plecarea de la stadion, selectionerul, care urcase deja in masina personala, a fost interpelat de un suporter care i-a reprosat convocarea lui Nesu. Piturca s-a dat jos din masina si a avut un schimb de replici cu fanul, intrebindu-l de ce il injura. In cele din urma selectionerul s-a urcat in masina si a plecat, iar suporterii au avut pareri impartite despre acest incident, unii dindu-i dreptate lui Piturca, iar altii fanului.
Piturca a criticat "pasivitatea" oamenilor de ordine care au asistat la incident. "Firesc, n-am mai suportat nici comportamentul acelui huligan, nici, mai ales, pasivitatea totala de care au dat dovada politistii si jandarmii aflati in zona. O pasivitate pe care o consider anormala si, in egala masura, inadmisibila si condamnabila. Nu are importanta (apropo de ceea ce au scris unele ziare) cit cistigi, pentru ca, inainte de toate, esti om. Iar ca orice om, ai pretentia ca oamenii legii sa-si faca datoria si sa te protejeze atunci cind esti supus unor abuzuri, fie ele si doar verbale", a mai precizat selectionerul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii