Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pilotii romani au facut impresie buna la Vodafone Bucharest Challenge

Pilotii romani ce au concurat in cadrul celui mai mare eveniment din motorsport organizat vreodata in Romania, Vodafone Challenge 2007, au reusit sa obtina rezultate de invidiat la prima lor participare in competitiile in care au concurat. In timp ce Mihai Marinescu si Claudiu David au reusit sa se claseze in primele 10 echipaje ale Campionatului European FIA GT3, datorita lui Constantin Raileanu pe circuit s-a auzit si Imnul Romaniei.
Fostul pilot din Formula Ford a plecat in prima cursa din cadrul Cupei Dacia Logan, programata simbata, de pe pozitia a patra a grilei de start si dupa o cursa spectaculoasa a ajuns pe pozitia secunda. Duminica, cel mai bun pilot roman din competitia monomarca a avut o evolutie si mai spectaculoasa. Constantin Raileanu a avut un start excelent, instalindu-se la conducerea cursei, loc pe care nu l-a mai cedat pina la final. “M-am simtit fantastic pe prima treapta a podiumului si am fost foarte emotionat in timpul intonarii imnului. Ma bucur ca am reusit sa cistig aici si sper ca aceasta victorie sa ma ajute in cariera mea de acum incolo”, a spus Raileanu, dupa ultima cursa din cadrul Cupei Dacia Logan.
Mihai Marinescu si Claudiu David au debutat, in acest sfirsit de saptamina, in Campionatul European FIA GT3 la volanul unui Dodge Viper. In prima cursa, programata simbata, echipajul roman a plecat de pe poziaia a 23-a si a trecut linia de finish al 18-lea, in ciuda faptului ca au detinut a treia pozitie in prima jumatate a cursei. “Am avut un start foarte bun, dar ploaia ne-a cam dat peste cap strategia de cursa, iar experienta anterioara a unor echipe si-a spus cuvintul. A fost o cursa frumoasa si sint sigur ca in cursa a doua ne vom descurca mult mai bine”, a spus Mihai Marinescu.
Duminica, in ultima zi a Vodafone Bucharest Challenge, echipa de romani a avut mai mult noroc, dupa ce acesti doi piloti au facut schimb de locuri. Mihai Marinescu a condus in prima parte, iar Claudiu David a preluat volanul in cea de-a doua, facind o cursa excelenta si reusind sa intre in top 10. Din pacate, la scurt timp dupa ce au trecut linia de sosire, au fost informati de o penalizare de 30 de secunde pe care au primit-o pentru ca au ignorat un steag galben. Aceasta penalizare i-a coborit 5 locuri in clasamentul final al cursei, pina pe locul 14, dar nu a afectat pozitia lor in clasamentul Dodge Viper Cup, unde ramin lideri. “Am facut o cursa excelenta si imi pare rau ca nu am vazut acel steag galben care a costat echipa atit de multe secunde. Am dat tot ce-am putut si sintem increzatori in viitor. Consider ca avem motive sa fim mindri - sintem primii piloti romani care participa la o cursa in cadrul Campionatului European FIA GT3 la Bucuresti, primul echipaj romanesc clasat intr-un top 10 al unei astfel de competitii si multe altele”, a declarat Claudiu David dupa cursa.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii