Mergi la conţinutul principal

Pictorul brailean Vasile Parizescu a primit medalia onorifica aniversara la 15 ani de la deschiderea Muzeului National Cotroceni

La sfirsitul lunii decembrie s-au implinit 15 ani de la deschiderea Muzeului National Cotroceni, prilej cu care s-au acordat 15 medalii onorifice aniversare unor personalitati din peisajul cultural romanesc, a anuntat agentia de stiiri "Amos News". Intre cele 15 personalitati a fost si pictorul brailean Vasile Parizescu, presedintele Societatii Colectionarilor de Arta din Romania. Au mai fost medaliati: Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Romane, acad. Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane, acad. Dan Berindei, vicepresedintele Academiei Romane, acad. Virgil Candea, acad. Florin Constantiniu, prof. univ. dr. Ioan Opris, cercetator al Muzeului National de Istorie a Romaniei, dr. Adrian Silvan Ionescu, cercetator al Institutului de Istorie "Nicolae Iorga", Rodica Rotarescu, Directorul Muzeului National Peles, dr. Doina Pauleanu, directorul general al Muzeului National de Arta din Constanta, prof.dr. Georgeta Fillitti, pictorul Horea Pastina, soprana Georgeta Stoleriu si Crisan Museteanu, directorul Muzeului National de Istorie a Romaniei. Medaliile au fost inminate de directorul Muzeului National Cotroceni, Carmen Florian.
Vasile Parizescu s-a nascut la Braila in 1926, a absolvit Liceul "Balcescu" in 1945, Scoala Militara de Ofiteri de Artilerie din Pitesti in 1947, Facultatea de Litere si Filosofie in 1949 si Facultatea Mecanica a Academiei Tehnice Militare din Bucuresti in 1953. A studiat pictura sub indrumarea maestrilor Ghiata si Schweitzer-Cumpana. In 1973 absolva cursurile Scolii de Arte Bucuresti. A publicat numeroase carti si articole, are lucrari de arta plastica in muzee din tara si din lume.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro