La nivel naţional, pe primul loc se situează, în mod evident, Bucureştiul: "Aproape 6,3 miliarde de lei (1,5 miliarde de euro) este surplusul pe care-l aduce în acest an capitala la economia ţării, după cum reiese din estimările Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP). Bucureşti are cea mai mare pondere în economia României, fiind urmat de Cluj, Timiş, Argeş, Constanţa, Prahova şi Braşov. (...) Toate judetele vor înregistra o creştere a produsului intern brut (PIB) în 2011 faţă de 2010, este de părere CNP. În bani, economia României din acest an este prognozată să ajungă la o valoare de 542,04 miliarde de lei", se arată în studiul amintit.
La polul opus, cel mai sărac judeţ este Giurgiu, evaluat la doar 3,73 miliarde de lei. Şi tot Giurgiu este judeţul care va avea şi cea mai moderată creştere în acest an în raport cu anul anterior. În plutonul nostru se mai regăsesc judeţele Neamţ, Olt şi Vâlcea, clasate chiar înaintea judeţului nostru, cu valori de creştere în acest an undeva la 380 - 390 milioane lei, dar şi Caraş-Severin, Teleorman şi Bistriţa-Năsăud, judeţe clasate imediat după noi, cu valori de 290 - 320 milioane lei.
Dacă ne raportăm la regiunea de dezvoltare din care facem parte, suntem pe locul 3, după Constanţa - cu o creştere previzionată de 1,2 miliarde lei şi Galaţi - cu 540 milioane lei, în timp ce Vrancea cu un surplus de 280 milioane lei şi Tulcea - 200 milioane lei, s-au clasat sub noi. Dacă exprimăm în procente aceste cifre, rezultă că aportul Brăilei la economia regiunii noastre de dezvoltare este de 13%, al Galaţiului de 21%, al Constanţei de 47%, în timp ce Vrancea are doar 11%, iar diferenţa este pentru judeţul Tulcea, ultimul în subclasamentul regional. Dacă ne raportăm la nivel naţional, procentual, regiunea noastră de dezvoltare are un aport la economia naţională de 9 procente, reprezentând un plus de 2,557 miliarde lei.