Mergi la conţinutul principal

Piata consumatorilor casnici de curent electric face cu ochiul furnizorilor "Termoelectrica" si "CET"

Liberalizarea integrala a pietei energiei electrice de la 1 iulie atrage si alti furnizori autorizati in afara de cel traditional - "Electrica" Braila. Conducerea operatorului local de termoficare - SC "CET" SA - care este si autorizat ca furnizor de energie electrica, se declara interesata de potentialul pietei consumatorilor casnici. Societatea produce, in cogenerare, prin arderea gazului metan atit energie electrica pe care o livreaza Sistemului Energetic National, cit si energie termica pe care o vinde clientilor racordati sistemului local de termoficare. Astfel, operatorul ar fi interesat sa furnizeze populatiei energia electrica produsa, dar inainte de a lua o decizie vrea sa analizeze cu atentie situatia. "In principiu, am vrea sa intram si in acest sector, astfel incit o parte din energia electrica produsa sa o livram brailenilor. La acest moment, asteptam insa sa apara normele metodologice de aplicare a actului normativ privind liberalizarea integrala a pietei de energie electrica. In plus, va trebui sa efectuam o atenta evaluare a pietei potentiale si a nevoii de consum a brailenilor. De asemenea, se impune si o analiza a tuturor detaliilor legate de costuri pentru a vedea care ar fi pretul ce l-am putea oferi potentialilor clienti", ne-a declarat Ionel Patrascu directorul general al SC "CET" SA Braila.
La rindul sau si conducerea sucursalei locale a "Termoelectrica" - "Electrocentrale Braila" a explicat ca exista un interes asemanator din partea companiei, dar a precizat ca o strategie si o eventuala decizie in acest sens ar putea fi luata doar la nivel central. Si aceasta abia dupa aparitia normelor de reglementare si aplicare a legii privind liberalizarea integrala a pietei.
Reamintim ca "Electrica" Braila - furnizorul traditional de energie electrica - a explicat ca nu va pune bete in roate consumatorilor captivi care doresc sa-si aleaga un alt furnizor si a punctat ca singura conditie pentru cei care vor sa plece este aceea de a nu avea restante la plata energiei electrice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu