Mergi la conţinutul principal

Piţa, Vişan şi Sava şi-au asigurat medaliile de bronz

Toţi cei trei brăileni care au urcat pe ringul amplasat în sala de jocuri a Clubului Sportiv Municipal, Marian Vişan, Marian Piţa şi Vlad Sava au câştigat şi şi-au asigurat deja medaliile de bronz. Cel
mai frumos meci a fost cel în care a boxat Marian Piţa. Brăileanul antrenat de George Perţea şi Gigi Moise şi-a suspus adversarul unui tir de lovituri puternice în toate cele trei reprize, însă Andrei Fîlfan s-a dovedit a fi un bun încasator şi a rezistat pe picioare până la finalul meciului. Prin prestaţia sa Piţa ademonstrat că este principalul pretendent la medalia de aur la categoria 69 kg. Marian Vişan a câştigat ca şi Piţa, cu 3-0, meciul cu suceveanul Adrian Botuşan, însă brăileanul a rămas dator spectatorilor brăileni pentru că nu a avut aceeaşi constanţă în joc pe tot parcursul meciului.
Pentru prima dată de când a trecut la seniori, Vlad Sava a reuşit să obţină o medalie. Brăileanul a boxat foarte bine în faţa lui Constantin Fieraru şi a obţinut o victorie clară. În prima gală a Cupei României la box - ediţia 2016 au fost programate 15 meciuri, însă s-au disputat doar 14 deoarece la categoria 75 kg Lazăr Nichita a câştigat fără să lupte pentru că adversarul său, piteşteanul Claudiu Gribincea, nu s-a prezentat.
Alte trei meciuri s-au încheiat înainte de limită. Cea mai rapidă victorie a fost obţinută de dinamovistul Bogdan Juratoni. Elevul lui Napoleon Gheorghe a avut nevoie de doar 45 de secunde ca să se impună în partida cu Alexandru Pârvu de la Târgovişte. Juratoni şi-a suspus adversarul unor serii de lovituri puternice fapt ce l-a determinat pe antrenorul de la CS Târgovişte să arunce prosopul şi astfel să încheie lupta. Un alt dinamovist, Ninel Gheorghe, a făcut, de asemenea, o demonstraţie de box în prima repriză cu timişoreanul Mihai Lazăr, iar adversarul său a abandonat lupta la începutul actului secund. În prima gală a competiţiei s-au mai remarcat sibianul Vasile Suciu, clujeanul Norbert Cojocaru care l-a eliminat pe George Ceparu şi a produs una dintre surprizele primei gale şi, nu în ultimul rând, Daniel Costea de la CSM Călăraşi, acesta fiind chiar unul dintre pretendenţii la medalia de aur la categoria 69 kg.
"Boxerii noştri sunt în grafic, au deja asigurate medaliile de bronz şi au şasne mari să ajungă în finale. Piţa a boxat foarte bine. De la el avem cele mai mari aşteptări, însă acelaşi lucru pot spune şi despte Jitaru care va urma să boxeze joi. La prima gală au fost meciuri frumoase, dar şi unele plictisitoare, aşa este în calificări, pe măsură ce vom avansa spre fazele superioare disputele vor fi mult mai spectaculoase", a declarat antrenorul George Perţea.

Rezultatele înregistrate în prima gală:
categ. 60 Kg: Vasile Suciu (Sibiu) c.p. - Darius Stanică (Craiova)
categ. 60 Kg: Norbert Cojocaru (Cluj) c.p. - George Ceparu (Călăraşi)
catec. 64 Kg: Ninel Gheorghe (Dinamo) TKO R2 - Mihai Lazăr (Timişoara)
categ. 64 Kg: Petrică Purcaru (Năvodari) c.p. - Dănuţ Ionescu (Vâlcea)
categ. 64 kg: Marius Păpuşoiu (Craiova) TKO R3 - Dumitru Manea (Petrolul)
categ. 64 kg: Marian Vişan (Brăila) c.p. - Adrian Butuşan (Suceava)
categ. 69 Kg: Ştefan Calotă (Steaua) c.p. - Vasile Sălăgean (Rapid)
categ. 69 Kg: Daniel Costea (Călăraşi) c.p. - George Oţetaru (Chiajna)
categ. 69 Kg: George Jugan (Ploieşti) c.p. - Ionuţ Borgovan (Bistriţa)
categ. 69 Kg: Marian Piţa (Brăila) c.p. - Andrei Fîlfan (AGON Bucureşti)
categ. 75 Kg: Iulian Ivanov(Bacău) c.p. - Vlad Miron (Cluj)
categ. 75 Kg: Lazăr Nichita (Suceava) câştigă prin neprezentarea adversarului
categ. 75 Kg: Vlad sava (Brăila) c.p. - Constantin Fieraru (Slatina)
categ. 75 Kg: Bogdan Juratoni (Dinamo) TKO R1 - Alexandru Pîrvu (Târgovişte)
categ. 91 Kg: Adrian Popuţea (Zalău) c.p. - Rafael Bucura (Steaua)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro