Producătorul de ţiţei şi gaze "Petrom" a anunţat că va investi în decontaminarea solului şi a apei freatice din opt amplasamente, printre care trei situate în judeţul Brăila. Concret, este vorba despre depozitele de la Făurei, Ianca şi Brăila, la care se adaugă cele de la Videle, Sighişoara, Sângeorgiu de Pădure, Marghitaşi Vulcan.
Potrivit anunţului companiei, bugetul alocat acestei acţiuni este estimat între 14,82 şi 22,24 milioane euro, fără TVA. În vederea realizării acestor lucrări, compania va organiza o licitaţie deschisă, la 26 februarie 2010, prin care va achiziţiona servicii de înlăturare prin excavare a solului contaminat şi tratarea prin bioremediere a acestuia, precum şi decontaminarea solului şi a apei freatice din aceste depozite.
Contractul se va desfăşura între 30 martie 2010 şi 30 septembrie 2013, potrivit unui anunţ de participare al companiei, publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).
"Petrom" va achita aceste servicii din surse proprii, urmând ca investiţia să-i fie rambursată conform Legii 555/2004.
De asemenea, "Petrom" a anunţat recent că va investi între 15,5 milioane euro şi 23,2 milioane euro, fără TVA, în decontaminarea a alte opt depozite de produse petroliere, pentru înlăturarea reziduurilor din sol şi apa freatică, lucrări pentru care va organiza o licitaţie deschisă. Cele opt depozite, care au fost deja demolate, se află la Adjud, Giurgiu, Reghin, Titu, Luduş, Vaslui, Găeşti şi Măcin. Lucrările de decontaminare se vor desfăşura între 5 ianuarie 2010 şi 4 ianuarie 2013. Totodată, "Petrom" organizează o altă licitaţie deschisă, în valoare de 14,6 milioane euro, fără TVA, pentru procesarea şlamului existent în 13 depozite de reziduuri petroliere, ce se vor realiza la grupurile de zăcăminte: Brădeşti, Ţicleni, Ileana-Cartojani-Bolintin, Videle-Vadu Lat, Preajba Nord-Sud, Mamu-Oteşti şi Vâlcele-Slătioare.
De altfel, compania a încheiat recent un contract în valoare de 32,34 milioane euro, pentru procesarea şlamului petrolier existent în 31 depozite de reziduuri petroliere. Asocierea care a câştigat contractul este formată din "Vivani Salubritate" SA, "Uni-Recycling" SRL, "Setcar" SA, "Geohydroterv KFT" şi "Texas Grup Oil" SRL. Cele 31 de depozite de reziduuri petroliere/batale sunt împărţite în patru loturi şi sunt amplasate pe întreg teritoriul ţării, aparţinând mai multor grupuri de zăcăminte: Suplac, Arad, Moreni - Gura Ocniţei - Răzvad, Strâmbu - Cobia - Leordeni - Ludeşti, Runcu - Ţintea Boldeşti - Pârâul Sărari, Burcioaia - Bărbunceşti, Independenţa - Oprişeneşti şi Moineşti - Lucăceşti - Dofteana.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.