Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Petrom" a inchis 4 benzinarii din Braila

Ca urmare a aplicarii planului de restructurare conceput de conducerea companiei "Petrom", la nivel national, pina la finele acestui an vor fi inchise nu mai putin de 50 de benzinarii, considerate a fi neprofitabile. In plan local, efectul a fost inchiderea a 4 statii de comercializare combustibili "Petrom". Potrivit informatiilor prezentate de conducerea sucursalei locale a companiei, 3 dintre benzinariile inchise sint pe teritoriul municipiului si doar una singura in judet. "Este vorba despre o benzinarie amplasata in Piata Saraca, statia amplasata pe strada Unirii si inca o benzinarie din cartierul Radu Negru. Cea de a patra benzinarie este din orasul Faurei. Decizia inchiderii acestor benzinarii a fost luata in urma unei analize amanuntite din punct de vedere al rentabilitatii si rezultatelor economice obtinute in timp de aceste punte", ne-a declarat directorul "Petrom" Sucursala Braila, Marian Gatea. Intrebat ce s-a intimplat cu personalul companiei care deservea aceste benzinarii, sursa citata a explicat ca salariatii afectati de aceasta decizie au fost inclusi pe lista disponibilizatilor si beneficiaza de prevederile contractului colectiv de munca privind plati compensatorii. In acest moment, dupa aplicarea primei etape a programului de restructurare, sucursala braileana mai detine circa 10 benzinarii.
In alta ordine de idei, acelasi program prevede si lansarea unei oferte privind preluarea in administrare de catre alte persoane interesate, fizice sau juridice, a statiilor de comercializare combustibili. Cu privire la acest aspect, Gabriel Nastase, directorul de comunicare al companiei "Petrom" a precizat ca lucrurile inca nu sint clare: "Programul de preluare in administrare nu este inca definitivat, asa ca nu va pot raspunde la aceasta intrebare. De asemenea, cererile pentru a deveni potentiali administratori nu sint centralizate pe regiuni sau judete, deci nu va pot spune citi candidati sint din Braila". Sursa citata a declarat ca, la nivel central,
compania Petrom a primit peste 2.500 de candidaturi din partea
unor persoane interesate sa preia administrarea unor benzinarii. "Peste 2.500 de candidaturi pot insemna mult sau putin, intentia noastra este nu sa avem un numar mare de candidati, ci calitatea acestora sa fie pe masura companiei", a completat Gabriel Nastase. El a mai precizat ca procesul de selectie a administratorilor respectivi consta in mai multe etape de evaluare si ca, din numarul total de candidati, o treime provin din rindurile angajatilor "Petrom". Reamintim ca reprezentantii "Petrom" au anuntat ca toate statiile de distributie ale firmei vor fi trecute in urmatorii ani in administrarea unor parteneri externi, fie in sistemul de franciza, fie printr-un program denumit "Full Agency".
Reamintim ca, in vara acestui an, compania a declansat o campanie de recrutare a unor administratori privati, care vor raspunde pentru o unitate de relatiile cu furnizorii, logistica, recrutare si instruire de personal, controlul stocurilor, contabilitate, sub directa coordonare a conducerii "Petrom". Potentialii candidati trebuie sa aiba experienta in comercializarea cu amanuntul, inclusiv a produselor alimentare. Pe lista cerintelor mai sint incluse studii minime (liceu), spirit intreprinzator, orientat catre consumator si detinerea unor resurse financiare de la 15.000 pina la 30.000 de euro. Suma, care reprezinta o garantie bancara, este redusa la jumatate pentru angajatii "Petrom".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii