Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Petrolul Ianca - Delta Tulcea 0-2 (0-1)

Diferenta mare de atitudine si de abordare a meciului din partea petrolistilor in partida cu Delta Tulcea, actuala lidera a seriei a doua, fata de cea din campionatul anterior, atunci cind formatia care se afla pe prima pozitie, Portul Constanta, era de departe una mult mai valoroasa si, cu toate acestea, pierdea pe stadionul Stefan Vrabioru la scor de forfait.
Vineri, aceeasi echipa care facea legea pe teren propriu in sezonul trecut, cu o singura absenta, Fanel Ghioca, nu a putut sa treaca de o echipa tulceana, greoaie, lipsita de idei, in schimb mult mai omogena si muncitoare.
Dupa un prim atac pentru a sonda vigilenta oaspetilor, incheiat cu o reluare a mingei putin peste transversala a lui Zainea, la o lovitura libera executata de Bandarica, echipa lui Constantin Gache a lasat impresia ca evolueaza pe teren propriu.
Tulcenii s-au masat in jumatatea gazdelor si dupa trei cornere consecutive si o parada a portarului Cristea, care a reusit cu destula dificultate sa retina mingea trimisa spre poarta de Ionel Petcu, au deschis scorul. Delta a obtinut o lovitura libera in apropierea careului petrolist, Ionut Bogatu a centrat in careu si, nestingherit de nimeni, fundasul central al oaspetilor, Ionel Petcu, a trimis mingea in plasa pe linga un Cristea visator, min. 13: 0-1. De altfel, nu numai portarul a fost vinovat de primirea golului, ci intreaga defensiva petrolista care nu si-a luat masurile necesare de a-i marca pe jucatorii oaspeti aflati in propriul careu.
Cinci minute mai tirziu a fost rindul petrolistilor sa beneficieze de o faza fixa, numai ca la centrarea lui Vasilica Gheorghe, Zainea si Emil Cristian s-au invitat reciproc la minge si tabela a ramas nemodificata, asa cum, de altfel, a ramas pina la pauza.

Petrolistii nu si-au revenit nici dupa pauza

Desi spectatorii se asteptau la o replica mult mai consistenta din partea favoritilor tot oaspetii au fost aceea care au controlat jocul. Delta a ratat o ocazie in minutul 52, cind mingea sutata de Stefan Ciobanu a fost deviata cu destula sansa in corner de petrolisti dar si-a marit avantajul opt minute mai tirziu, tot dupa o faza fixa. Bogatu a centrat din corner, iar Petcu a reluat cu capul in dreapta lui Cristea, 0-2.
La acest scor, Dumitru Bulancea a facut trei modificari. Daca Smeu a dat intr-adevar mai multa siguranta apararii, in faza de atac petrolistii au ramas in continuare lipsiti de idei.
In minutul 65 gazdele au initiat o frumoasa actiune de atac, mingea a circulat pe traseul Moldoveanu, Berceanu, Vasilica Gheorghe acesta din urma a sutat puternic insa mingea a trecut razant cu vinclul portii aparate de Pirvu, un portar norocos care, nici pina la finalul meciului nu a avut nici un fel de emotii, desi gazdele au mai avut doua actiuni periculoase in careul advers.
In minutul 73, Berceanu i-a pasat in careu lui Zainea si acesta, din cadere, a reluat cu latul pe linga poarta iar cu patru minute inainte de finalul meciului Moldoveanu a sutat prea usor pentru a-l invinge pe portarul advers, astfel ca partida s-a incheiat cu victoria meritata a formatiei vizitatoare.
Petrolul a pierdut partida inaugurala a turului nu pentru ca a intilnit o adversara foarte puternica, ci pentru faptul ca nu a abordat intilnirea cu ambitie si daruire, asa cum o facea in alte situatii. De data aceasta petrolistii au incercat sa rezolve totul pe cont propriu si nu au aratat ca o echipa omogena, fapt ce le-a permis tulcenilor sa obtina un succes mult mai usor decit se asteptau.
Din minutul 88, formatia gazda a evoluat in inferioritate numerica deoarece, pentru un fault destul de dur asupra lui Pantelie, arbitrul de centru, din exces de zel i-a aratat direct cartonasul rosu lui Bandarica.

Petrolul: Cristea - Tudor, Em. Cristian, Zainea, Bosoi - Rosu (min. 60: Smeu), V. Gheorghe, Balta (min. 69: Bulancea), Bandarica - Berceanu, Botezatu (min. 69: Moldoveanu)
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii