Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Petre George Grigore va fi prezent la editia a sasea a Festivalului Sahului Brailean

A mai ramas doar o saptamina pina la startul "Festivalului Sahului Brailean", competitie ajunsa anul acesta la cea de a sasea editie.
Pe parcursul celor cinci editii, sute de sahisti din toate judetele tarii, de la jucatori neclasificati pina la mari maestri internationali si-au disputat intiietatea pentru consistentele premii puse la bataie.
Toate editiile derulate pina acum au fost cistigate de mari maestri internationali, ultima dintre ele, cea din 2005 revenind lui Petre George Grigore fost component al echipei Olimpice a Romaniei.
Primele trei editii au avut participare internationala si au fost omologate la Federatia Internationala de Sah (FIDE), ultimele doua si cel care va incepe pe data de 16 iunie fiind concursuri de sah rapid.
Ca o recunoastere a valorii acestui turneu brailean, pe parcurs, in orasul nostru au venit personalitati din domeniu printre care si marea maestra internationala Margareta Muresan, fosta candidata la titlul de campioana mondiala, care in 2001 a oficiat festivitatea de premiere.
La patru din cele cinci editii disputate pina acum au fost omologate plicuri filatelice cu tema sahista.
Pentru turneul care se va derula in weekend-ul viitor si-au anuntat deja participarea cistigatorul din 2005, George Grigore, maestri internationala si FIDE.
Concursul va fi structurat pe doua categorii valorice. Turneul principal va cuprinde 11 runde sistem elvetian si va fi deschis numai jucatorilor cu experienta iar in cel secundar vor evolua copiii cu virsta intre 8 si 10 ani.
Vor fi acordate premii in valoar de 38 de milioane, cupe, medalii si carti de specialitate.
"Vreau ca multumesc pe aceasta cale directorului general al SC Drumuri si Poduri, Viorel Balcan, fondatorul acestui turneu pentru faptul ca ne-a ajutat sa ajungem la cea de a sase aeditie.
Sper ca si in acest an sa avem la start nume mari din sahul romanesc, partide intresante si spectaculoase", a declarat directorul competitiei, Ionel Balcan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii