• asta a afirmat, ieri, Marian Petrache, actualul preşedinte interimar al PNL Brăila, punctând că şi-ar dori ca înlocuitor să fie cineva din organizaţia judeţeană, dar care nu va candida ulterior pentru funcţie • acesta susţine că în curând se va încerca rezolvarea problemelor tuturor organizaţiilor din ţară care sunt conduse de interimari • fostul şef al liberalilor brăileni, Cătălin Boboc, nu a dorit să comenteze prea mult subiectul, punctând doar că va încerca să rămână aproape de oamenii din organizaţie
PNL-iştii brăileni încă se recuperează după alegerile Parlamentare din 11 decembrie. Contactat telefonic de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” pentru a vedea care este strategia de viitor a organizaţiei, Marian Petrache, preşedintele interimar al liberalilor brăileni, a punctat că deocamdată se fac mai multe analize în privinţa scrutinului care tocmai s-a încheiat. Ales în luna decembrie 2016 secretar general interimar la nivel naţional, Petrache a afirmat totuşi că şi-ar dori ca, până la finele acestei luni, alt membru din organizaţia PNL Brăila să preia frâiele, însă tot ca interimar. Chiar şi aşa, liberalul a dat de înţeles că acest lucru se va stabili concret în Biroul Politic Naţional, când se va încerca rezolvarea tuturor acestor situaţii existente în organizaţiile din întreaga ţară.
“Nu pot să judec organizaţia PNL Brăila în afara contextului general. Nu am luat nicio decizie, dar asta pentru că nu am luat nicio decizie legată de toate filialele care au conduceri interimare în ţară. Eu cred că acest lucru se va întâmpla în cel mai scurt timp şi decizia luată pentru Hunedoara, de exemplu, va fi valabilă şi pentru Brăila. Sigur, în PNL vor urma într-un termen foarte scurt alegeri de jos în sus, adică de la nivelul localităţilor spre filialele judeţene, pentru că este absolut necesar şi e o decizie ca şi luată. Dar depinde când va începe procesul. Noi am stabilit la ultima şedinţă de Birou, că în proxima şedinţă vom discuta acest subiect, că vom lua nişte decizii de comun acord şi că vom stabili şi data unei viitoare Convenţii Naţionale în care vor fi aleşi conducătorii noştri. În consecinţă, şi la nivelul judeţului Brăila se va întâmpla treaba asta. Când vom lua această decizie va fi valabilă pentru toţi. Personal, pentru că nu am timp, mi-aş dori să fie ales cineva ca interimar care nu candidează, dar care poate să creeze un echilibru, astfel încât măcar toată lumea să aibă sentimentul că vor fi alegeri cât mai corecte. Oricum ele vor fi urmărite de la Centru în toate judeţele, deci acest lucru o să se întâmple cât mai corect, pentru că e în interesul nostru”, a declarat Petrache.
«Rămân preşedintele organizaţiei PNL Brăila, dar oricum, nu mai târziu de sfârşitul lunii ianuarie»
Întrebat, totuşi, când estimează că ar putea avea loc schimbări la nivelul conducerii organizaţiei judeţene a liberalilor, Petrache a afirmat că nu se grăbeşte, însă cel mai probabil până la finele lunii ianuarie.
“Rămân preşedintele organizaţiei PNL Brăila, dar oricum, nu mai târziu de sfârşitul lunii ianuarie. Din mai multe motive. Nu e corect faţă de colegii mei de la Brăila şi nici nu pot. Aşa ca să ne aflăm în treabă... ce rost are?!”, a mai adăugat Petrache.
Cât despre rezultatul obţinut de PNL Brăila la alegerile din 11 decembrie 2016 şeful liberalilor brăileni a afirmat că nu diferă foarte mult de ceea ce s-a întâmplat în judeţele din jur. Chiar şi aşa, Petrache a subliniat că în prezent se fac analize asupra implicării membrilor în campanie şi nu neapărat a rezultatelor obţinute.
“Noi nu ştim în prezent care o fost exact impactul strategiei campaniei naţionale şi cât a fost impactul activităţii la nivelul filialelor pentru că cele două se suprapun şi îţi dau rezultatul. Adică dacă nişte oameni au muncit nu pot să îi judec pentru rezultat, având în vedere că rezultatul a fost cel pe care îl ştim. Dacă nişte oameni nu au muncit pot să îi judec pentru că nu au făcut parte din echipă. E o altă abordare. Şi la mine la Ilfov e la fel. Nu sunt aceleaşi rezultate peste tot. Unii s-au implicat, alţii nu s-au implicat. Deci pot să îi judec pe ce înseamnă gradul lor de implicare, nu pentru rezultat pur şi simplu, aşa. Dar în prezent există puţină patimă. Există frustrări care sunt de înţeles. Lucrurile astea nu se judecă în stări emoţionale puternice, ci cu picioarele în apă rece, dacă vrei să ai rezultate”, a conchis sursa citată.
Boboc nu ştie dacă ar mai vrea să fie preşedinte, dar rămâne lângă organizaţie
Contactat telefonic, fostul senator şi ex-preşedinte al PNL Brăila, Cătălin Boboc nu a dorit să comenteze prea mult situaţia actuală a organizaţiei. Chiar şi aşa, acesta a vorbit despre necesitatea afirmării unor oameni care au stat în spate până acum, fără să dea nume. Întrebat dacă este interesat să redevină şef al PNL Brăila, liberalul a punctat că: “Evident că m-am gândit, am mai vorbit cu colegii. Mă interesează, nu mi-e indiferent ce se întâmplă cu PNL Brăila. Nici nu are cum după atâţia ani. Rămâne să vedem. Dar vă spun ceva: soluţiile sunt tot la îndemâna noastră. Trebuie să avem înţelepciunea să facem ce trebuie. Pentru că a fost o perioadă de tensiuni, de orgolii, care nu a ajutat pe nimeni. Din contră, absolut toată lumea a avut de pierdut. Dacă avem maturitatea necesară să învăţăm ceva din perioada asta, lucrurile pot fi bune, dacă nu... Asta e. Oricum, rămân alături de organizaţie”.
Redactorii noştri au încercat să ia legătura şi cu fostul viceprimar Alexandru Dănăilă, însă acesta nu a putut fi contactat pentru a-şi expune punctul de vedere în această problemă.