Mergi la conţinutul principal

Petiție pentru înființarea unei piste pentru biciclete, pe malul Dunării, între Brăila și Galați

* ”Această pistă va fi una dintre cele mai spectaculoase din regiune, putând fi unul din obiectivele turistice din zonă” susține inițiatorul petiției * președintele Consiliului Județean Brăila spune că deja au fost demarate demersuri în acest sens și că autoritățile și-ar dori o pistă de bicicletă chiar mai lungă, care să lege Brăila și Galațiul de Călărași

 

 

 

Comunitatea de bicicliști din Brăila și Galați își dorește o pistă specială care să lege cele două orașe vecine, situate la o aruncătură de băț unul de celălalt. O petiție Declic a fost lansată în urmă cu câteva zile în acest sens, adresată Consiliului Județean Brăila, Consiliului Județean Galați, Primăriei Municipiului Brăila, Primăriei Municipiul Galați, precum și Administrației Fondului pentru Mediu. Iată care sunt argumentele privind necesitatea înființării acestei piste pentru bicicliști:

Având în vedere faptul că cele două orașe, Brăila și Galați, se află la o distanță de numai 13 km, iar comunitatea de bicicliști ale ambelor orașe este destul de mare, ar fi de mare utilitate o pistă de biciclete pe malul Dunării, între Brăila și Galați. Totodată, cei care se vor plimba pe această pistă, prin pădure, vor putea admira biodiversitatea locului, frumusețea fluviului, cât și Podul peste Dunăre. Această pistă va fi una dintre cele mai spectaculoase din regiune, putând fi unul din obiectivele turistice din zonă”, susține Mădălin Tedorescu, inițiatorul petiției.

Petiția are nevoie de 3.000 semnături, iar ieri, până la încheierea ediției, numărul celor care și-au arătat susținerea pentru această campanie depășea 2.400 de persoane.

 

Chiriac, președintele CJ Brăila: ”Ne dorim o pistă de bicicletă care să meargă mult mai departe”

Contactat de redactorii ”Obiectiv”, președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, a lăudat inițiativa, precizând însă că autoritățile se gândesc la un proiect și mai amplu. Acesta s-a referit la un proiect ce ar putea fi implementat prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) pentru infrastructura de transport de interes strategic, în zona de Est și Sud - județele Brăila, Galați, Călărași și Ialomița.

E o inițiativă foarte bună! Suntem și noi interesați, dar nu o pistă de biciclete doar între Brăila și Galați. Noi ne dorim o pistă de bicicletă care să meargă mult mai departe pentru că avem un ADI format și sunt interesați și colegii de la Călărași de pistă pentru biciclete. Adică am vrea să facem un traseu mult mai mare. Dar am început demersurile împreună cu Apele Române, care sunt în administrarea digului, astfel încât să facem această pistă de biciclete, dar nu neapărat unde e și tranzit mare de mașini. Și vrem și o zonă de promenadă unde copiii sau cei care se plimbă cu bicicleta să vadă adevărata frumusețe a naturii, fără a fi deranjați de zgomotul mașinilor”, ne-a declarat președintele CJ Brăila.


 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro