Evenimentul "Oamenii de afaceri brăileni alături de Brăila, capitală europeană a culturii" debutează, astăzi, la orele 19.00, într-un cadru festiv. Audienţa este una "cu ştaif", alcătuită din cel puţin 100 de persoane. Pentru prima dată de la lansarea iniţiativei, în această seară se prezintă dosarul de candidatură, ce va fi depus pe 10 octombrie 2015. "Totodată, vă prezentăm modalităţile prin care o companie va deveni partener oficial al proiectului. Nu vă ascundem faptul că exprimarea disponibilităţii de parteneriat, precum şi implicarea şi susţinerea candidaturii, alături de implicarea voluntarilor în acest proiect sunt extrem de importante pentru oraşul candidat", au precizat reprezentanţii Asociaţiei "Brăila, capitală europeană a culturii".
În fapt, experienţa unei asemenea candidaturi înseamnă atât pentru societatea civilă, cât şi pentru instituţiile cu putere de decizie beneficii pe termen scurt şi lung. Dincolo de posibilitatea reală, antamată de reabilitare şi consolidare a infrastructurii şcolare, universitare chiar, prin energizarea financiară a domeniilor de resort, candidatura înseamnă investiţii europene şi locale ireversibile în educaţie, dar şi crearea unui precedent fericit pentru Brăila în domeniul păstrării şi promovării patrimoniului cultural, monumental. Brăila are potenţial tocmai fiindcă deţine un spaţiu istorico-cultural inedit, semne desăvârşite de diversitate şi multiculturalitate, dar şi un potenţial uman cu care puţine oraşe din România se pot lăuda.
Participanţii vor dezbate iniţiativa şi vor putea stabili noi direcţii care să ducă la intrarea oraşului în lista candidaţilor de succes. Premiul cel mare, oferit de Uniunea Europeană, prin CEAC, se ridică la un milion de euro. Bani care merg în cultură, în proiecte educaţionale, sociale, în decursul a şase ani. Pe de o parte, administraţia şi societatea civilă se aliniază spre îndeplinirea acestui obiectiv unei serii întregi de investiţii şi conduite sociale care nu pot fi decât benefice. Organizatorii sunt, pe lângă iniţiatoarea Asociaţia "Brăila- Capitală Europeană a Culturii", Camera de Comerţ şi Agricultură, Filiala Brăila a Patronatului Român, Asociaţia Producătorilor Privaţi din Agricultură, Primăria Brăila, Consiliul Judeţean, Asociaţia "UGIR" şi Clubul "ROTARY". Parteneri media: cotidianul "Obiectiv- Vocea Brăilei", ziarul "Brăila" şi TV Brăila.