Mergi la conţinutul principal

Peste 900 milioane lei atrase la bugetul de stat din inspecţii fiscale pe Regionala Galaţi

Regionala fiscală Galaţi a comunicat zilele acestea că de la începutul anului din activitatea de inspecţie fiscală au fost atrase sume importante la bugetul de stat reprezentând obligaţii fiscale suplimentare stabilite în urma controalelor, amenzi şi confiscări. Mai precis în intervalul ianuarie - august inclusiv, totalul acestor sume se ridică la valorea de 917,85 milioane lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 38,12% fată de realizările perioadei similare a anului 2013, cu acest rezultat regionala fiscală din care facem parte clasându-se pe locul 2 naţional. Din acest total, cele mai însemnate sume atrase le regăsim la nivelul judetelor Buzău (335,63 milioane lei) şi Constanţa (329,45 milioane lei), celelalte contribuţii fiind consemnate la Galaţi (104,94 milioane lei), Vrancea (79,83 milioane lei), Tulcea (39,57 milioane lei) şi Brăila (28,43 milioane lei). În ce priveşte sumele efectiv încasate de activitatea de inspecţie fiscală se ridică la valoarea de 82,74 milioane lei (115,56% faţă de acelaşi interval din 2013), alte 2,1 milioane lei fiind venituri ale bugetului general consolidat în primele trei săptămâni ale lunii septembrie 2014.
"În acelaşi interval analizat, structurile judeţene de inspecţie fiscală coordonate de DGRFP Galaţi au primit delegare de competenţă pentru efectuarea de verificări la un număr de 23 mari contribuabili, administraţi de DGAMC Bucureşti. Din acestea, un număr de 15 inspecţii fiscale au fost deja finalizate, urmare lor fiind stabilite sume suplimentare cu titlu de impozite şi taxe în cuantum de 70,18 milioane lei, din care au fost deja încasate operativ 7,29 milioane lei, pentru diferenţa neîncasată fiind emise decizii de măsuri asiguratorii", se arată într-un comunicat de presă al DGRFP Galaţi.
Conducerea regionalei fiscale a atras atenţia că în continuare principala prioritate a aparatului de inspecţie va fi legată de analiza de risc în baza căreia sunt selectaţi contribuabilii ce urmează a fi supuşi inspecţei fiscale, în vederea realizării obiectivelor stabilite de la nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi, implicit, a indicatorilor de performanţă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu