Mergi la conţinutul principal

Peste 90 de olimpici brăileni vor fi premiaţi de Primărie şi CJ

• consilierii judeţeni şi cei municipali au aprobat acodarea de granturi pentru elevii şi profesorii brăileni premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale, dar şi pentru elevii care au obţinut 10 la Evaluarea Naţională • în total, valoarea premiilor oferite este de peste 341.000 lei • festivitatea de premiere a olimpicilor va avea loc pe 15 decembrie, la Teatrul “Maria Filotti”

 

Păstrând tradiţia, Primăria Municipiului Brăila şi Consiliul Judeţean îi vor premia şi în acest an pe elevii şi profesorii care s-au remarcat în concursurile de excelenţă desfăşurate în anul şcolar precedent. Vorbim despre premii consistente în bani, valoarea totală alocată pentru elitele şcolii brăilene fiind de 341.600 lei.

În cele mai recente şedinţe ordinare de Consiliu Local Municipal şi Consiliu Judeţean, aleşii locali au aprobat proiecte de hotărâri privind acordarea de granturi unităţilor de învăţământ pentru premierea elevilor şi cadrelor didactice cu rezultate deosebite în domeniul performanţelor şcolare (olimpiade şcolare/competiţii internaţionale şi naţionale, media 10 la examenul de bacalaureat, ori cel de Evaluare Naţională), în anul şcolar 2016-2017. Atât CLM, cât şi CJ a alocat suma de 140.800 lei pentru premierea olimpicilor şi a profesorilor îndrumători şi 30.000 lei pentru premierea elevilor care au media 10 la Evaluarea Naţională şi, implicit, a dascălilor care i-au susţinut, rezultând aşadar un buget total de premiere în cuantum de 341.600 lei.

Premiile se vor acorda în funcţie de rezultate, şi anume:
Olimpiade internaţionale. Premiu sau menţiune elevi - 9.600 lei, profesor - 4.800 lei;
Olimpiade naţionale. Premiul I - elevi - 4.800 lei, profesor - 2.400 lei; Premiul II - elevi - 3.200 lei, profesor - 1.600 lei; premiul III - elevi - 1.600 lei, profesor - 800 lei.
Evaluare naţioanală - elev - 3.000 lei, profesor - 1.000 lei.

“În calitate de primar al municipiului, dar şi de părinte a doi copii îmi doresc un învăţământ de calitate prin asigurarea unei baze materiale moderne, prin implicarea în proiecte care să permită accesul la viziuni moderne asupra învăţământului din oraşul nostru. Responsabilitatea Primăriei Brăila este de a asigura resursele financiare necesare desfaşurării învaţămantului în condiţii optime, iar a cadrelor didactice este de a dezvolta la fiecare elev potenţialul său maxim, punând accent pe dezvoltarea valorilor. Doresc să îi felicit pe aceşti elevi extraordinari, pe profesori pentru implicare şi pe părinţi pentru susţinere”, a postat primarul Marian Dragomir pe o reţea de socializare.

În anul şcolar 2016-2017, şcoala brăileană a fost din nou la înălţime. Elevii noştri s-au impus atât în competiţiile şcolare, naţionale şi internaţionale, cât în cele sportive, câştigând peste 90 de premii.

De asemenea, la Evaluarea Naţională din vară, 12 adolescenţi au finalizat examenul cu media 10. 

Festivitatea de premiere a elevilor şi profesorilor va avea loc pe 15 decembrie, la ora 16.30, la Teatrul “Maria Filotti”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro