Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 715 miliarde de lei subventii in 2005 pentru agricultorii braileni

Sumele intrate, pe parcursul acestui an, in conturile Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila si dirijate catre producatorii agricoli locali, persoane fizice sau juridice, in baza cererilor sau deconturilor depuse de acestia, au depasit 715 miliarde de lei vechi, mai precis 71.586.425 RON.
In plus, tot ca subventii aferente 2005, dar neachitate pina in prezent mai sint 86,4 miliarde de lei, respectiv 8.647.005 RON, suma ce reprezinta de fapt subventii acordate in ultima parte a anului 2005 si care urmeaza a fi platite in primele luni ale anului viitor. Intr-un top al importantei valorice, prezentat de Cristian Datcu, consilier DADR, pe primele locuri se situeaza ajutoarele financiare acordate proprietarilor de teren sub forma de bonuri valorice (cupoane agricole), crescatorilor de animale, precum si despagubirile pentru calamitatile naturale.
Astfel, pozitia 1 este ocupata de OUG nr. 12/2004, respectiv acordarea bonurilor valorice pentru campania din toamna 2004 si primavara 2005, cu o valoare totala de 158 miliarde de lei. La distanta mica de liderul topului, urmeaza pe locul 2, HG nr. 64/2005, respectiv subventiile acordate producatorilor agricoli din sectorul animalier pentru cresterea productiei si a efectivelor de animale, cu 145 miliarde de lei. Locul 3, cu 68,5 miliarde de lei este ocupat de HG nr 827/2005, respectiv despagubirile pentru calamitati.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii