Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 700 de milioane, ajutor de la Crucea Rosie, in 2005

In 2005, anul cu cele mai multe situatii de dezastru la nivelul intregii tari - cind s-au inregistrat furtuni devastatoare, tornade, incendii si inundatii - filiala de Cruce Rosie Braila a ajutat victimele dezastrelor din judet cu 724.562.900 lei (72.456,29 RON) si familiile sinistrate din judetele Galati si Vrancea cu ajutoare de 5.610 RON.
Dupa cum ne-a informat Florica Focsa, directorul filialei de Cruce Rosie, in judetul Braila au fost peste 1.100 familii care au suferit de pe urma ploilor torentiale cazute in lunile iulie - august, familii care locuiesc in cartierele Nedelcu Chercea, Lacu Dulce, Radu Negru, Brailita, in orasul Ianca si localitatile componente si in orasul Faurei.
"Imediat am trecut la mobilizarea voluntarilor filialei si impreuna am facut un plan de actiune care sa raspunda concret nevoilor celor afectati. Dupa o prima evaluare am facut un inventar al stocurilor din depozitul propriu de interventie in cazuri de dezastre si am trecut imediat la asistarea populatiei afectate. Dupa cea de-a doua evaluare am elaborat un Apel umanitar local si la depozitul zonal de la Filiala Tulcea a Crucii Rosii, la care sintem arondati si, dupa cea de a treia evaluare, am facut un apel la Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania. In urma apelurilor facute am primit ajutoare in alimente in valoare de 38.041,23 RON, paturi, lenjerie de pat, saci de dormit in valoare de 12.405,20 RON, alte materiale in valoare de 5.365,80 RON. Resursele filialei si atrase de filiala sint in valoare de 29.877,42 RON, de la depozitele centrale si zonale ale SNCRR 42.436,02 RON si din partea altor filiale sau judete (Bacau) 20.914,60 RON".
Potrivit sursei citate, in realizarea evaluarilor respective, un sprijin substantial l-a primit Filiala de Cruce Rosie de la Primaria Municipiului Braila.
Pentru lunile noiembrie si decembrie 2005, din cele 1.098 de familii aflate in evidenta Filialei de Cruce Rosie ca fiind sinistrate, 64 de familii au primit ajutor suplimentar in alimente de baza - ulei, zahar, orez, fasole, conserve de peste, paste fainoase, sare etc.
"Fiecare pachet cintarea 30 kg si in final, fiecare familie a primit 60 kg de alimente pentru doua luni, este vorba despre familiile care au indeplinit conditiile impuse de SNCRR - casa avariata peste 50%, sa aiba virsta peste 65 ani, sa aiba cel putin doi copii sub 5 ani", a precizat Florica Focsa.
La sfirsitul anului 2005, Filiala Braila a Crucii Rosii Romane numara 38 de subfiliale, una municipala, 3 orasenesti si 34 comunale, cu un numar de 3.579 membri cotizanti din orasele si comunele judetului.
Cei mai multi membri cotizanti sint la Inspectoratul Judetean de Politie, CET, TMUCB, Seroplant, oras Insuratei, oras Ianca, subfilialele comunale Vadeni, Traian, Racovita, Chiscani, Baraganu, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, centrele de ingrijire si Asistenta Baldovinesti "Sf. Nicolae" si "Sfintii Petru si Pavel".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii