Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 70 de tineri braileni au ales o cariera militara

Dupa o campanie de promovare a carierei militare, desfasurata timp de patru luni, in 36 de scoli si licee, la Biroul de Informare si Recrutare Braila s-au inscris 74 de tineri, care doresc sa urmeze cursurile unui colegiu militar liceal. Campania s-a adresat unui numar de 2.157 de elevi de clasa a VIII-a, din municipiul Braila. Daca vor trece cu bine de testele eliminatorii si vor obtine note care sa nu le dea batai de cap la stabilirea clasamentului final, timp de 4 ani, cit dureaza cursurile, tinerii vor avea cazarea si masa asigurate.
Biroul de Informare si Recrutare Braila functioneaza din anul 1999 si isi desfasoara activitatea in subordinea Directiei Management Resurse Umane, din cadrul Ministerului Apararii Nationale. Obiectivul sau principal este informarea tinerilor privind cariera militara si inscrierea celor interesati la o institutie de invatamint militara. Astfel, in perioada octombrie 2005 - ianuarie 2006, angajatii biroului au desfasurat o campanie de promovare a carierei militare si, totodata, de recrutare a celor interesati, pentru inscrierea la unul dintre cele trei colegii militare liceale existente in tara. "A fost o activitate promotionala desfasurata de maiorul Valerica Buzatu, locotenent Margareta Badalan si plutonierii majori Aurelian Constantin si Gabriel Coman. In cadrul intilnirilor au fost impartite pliante informative privind cariera militara si li s-au prezentat elevilor structurile Ministerului, ca sa inteleaga mai bine ce inseamna o astfel de cariera. Ne-am adresat direct candidatilor pentru a prezenta profesia militara ca o marfa si ca o tentatie pentru piata profesionala. Tinerii vor fi selectati de o comisie de specialitate si in urma rezultatelor obtinute vor fi repartizati la unul dintre cele trei colegii din tara. Timp de patru ani, ei vor avea cazarea si masa asigurate si tot ceea ce vor avea de facut este sa invete", a precizat colonel Fanel Iancu, seful Biroului Informare - Recrutare Braila.
Cei care doresc sa urmeze studiile la o institutie de invatamint militara trebuie sa-si intocmeasca un dosar si sa sustina citeva teste eliminatorii. Este vorba despre pregatirea fizica (un test utilitar aplicativ si o proba de rezistenta), o testare psihologica (ce implica un test de inteligenta, unul de personalitate si unul de aptitudini) si sustinerea interviului de evaluare. Daca vor fi declarati admisi, imediat dupa finalizarea testelor nationale, ei vor sustine alte doua teste, unul la matematica si altul la limba romana, la care trebuie sa obtina cel putin nota 7. In urma stabilirii rezultatelor se va face un clasament, iar primii 300 de candidati vor fi repartizati la unul dintre cele trei colegii: CML Stefan cel Mare (Cimpulung Moldovenesc), CML Dimitrie Cantemir (Breaza) si CML Mihai Viteazu (Alba Iulia).
Pentru informatii suplimentare va puteti adresa Biroului Informare - Recrutare Braila de pe strada Imparatul Traian nr.8, sau la telefon 623712, in fiecare zi de luni pina vineri intre orele 8.00 - 19.00.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii