Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 600 de someri au fost angajati prin programul de ocupare temporara a fortei de munca

In primele 11 luni ale acestui an, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila a acordat finantari din bugetul asigurarilor pentru somaj, in valoare de 922.801lei (RON) urmind ca, pina la sfirsitul anului, sa mai acorde alte 167.721 lei (RON). Aceste sume reprezinta subventii din bugetul asigurarilor pentru somaj si din alte surse, alocate cheltuielilor cu forta de munca efectuate in cadrul unor programe care au ca scop ocuparea temporara a fortei de munca din rindul somerilor, pentru dezvoltarea comunitatilor locale.
Din totalul celor incadrati prin ocupare temporara, 48 de someri au fost cuprinsi in servicii sociale pentru ingrijirea persoanelor cu handicap grav (in municipiul Braila), iar 627 au fost cuprinsi in servicii publice, pentru dezvoltarea comunitatii locale. Astfel, in municipiul Braila serviciile publice pentru dezvoltarea comunitatii locale au constat in activitati de reabilitare a spatiilor de locuit din colonia Km10; lucrari reparatii imobile apartinind Directiei Serviciilor Publice Braila; lucrari de reabilitare conducte de irigatii la depozit Sera Lacu Sarat; lucrari pentru inlaturarea efectelor inundatiilor provocate de apele pluviale in exces si refacerea pavajului de pe Vadul Schelei. In mediul rural, serviciile publice pentru dezvoltarea comunitatii locale au fost desfasurate de catre consiliile locale, iar principalele activitati au fost: lucrari de reparatii cladiri; constructia bisericii din satul Polizesti; lucrari de consolidare a fundatiei bisericii Sf.Treime din localitatea Baraganul; reabilitare monumente istorice; amenajare si intretinere platforme de gunoi; amenajari drumuri judetene; curatarea decantoarelor si a patului de namol de la statia de epurare mecanica; intretinere canale de scurgere a apei pluviale; remediere conducte de apa potabila; curatenie si intretinere carosabil si spatii verzi; plantare pomi.
"Facem precizarea ca, din cele 40 de comune din judetul Braila, pina la data de 30 noiembrie, doar 25 au accesat programe de ocupare temporara a fortei de munca. Astfel, se poate constata faptul ca 15 dintre ele nu au fost interesate sa acceseze aceasta facilitate, desi procedurile legislative sint cunoscute din anul 2002, iar acestea ar fi putut reprezenta, pentru comunitatile locale respective, posibilitati concrete si semnificative de ocupare a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca. Facem apel pe aceasta cale, ca reprezentantii autoritatilor locale sa identifice nevoile de servicii de dezvoltare a comunitatilor respective pentru anul 2006 si sa solicite finantari pentru aceste programe dupa procedurile legale ce le-au fost prezentate de catre institutia noastra, deoarece agentia nu poate oferi aceste finantari daca ele nu sint solicitate", a precizat Simona-Ely Chioibas, director executiv al AJOFM Braila.
Reamintim ca aceste subventii se acorda, la solicitarea autoritatilor publice locale, angajatorilor carora li s-au atribuit contracte privind achizitiile publice, pe o perioada de cel mult 12 luni pentru fiecare persoana incadrata din rindul somerilor, cu contract individual de munca pe perioada determinata de cel mult 12 luni. Cuantumul lunar al subventiei acordate pentru fiecare persoana incadrata este de 70% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata (pentru perioada 1 aprilie-31 octombrie) si de un salariu de baza minim brut pe tara, la care se adauga contributiile de asigurari sociale datorate de angajatori, aferente acestuia (in perioada 1 noiembrie-31 martie).
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii