* conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar, procentul profesorilor care deja s-au vaccinat este de 35,29% * statistica mai arată că 80% din personalul auxiliar s-a programat pentru vaccin sau intenționează să-l facă
A crescut interesul profesorilor brăileni privind campania de vaccinare împotriva coronavirusului. Cel puțin așa reiese din datele raportate recent de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila către Ministerul Educației. Concret, 61,45% dintre cadrele didactice s-au vaccinat deja sau sunt programate pentru vaccinare. Procentul este mult mai mare în rândul personalului auxiliar, unde 80,17% dintre angajați au primit deja sau urmează să primească vaccinul. În ceea ce privește personalul nedidactic, 62,78% și-au făcut deja vaccinul sau intenționează să îl facă.
În ceea ce privește procentul efectiv al angajaților care și-au făcut până acum vaccinul, statistica arată astfel: profesori - 35,29%, personal auxiliar - 38,83%, personal nedidactic - 31,57%.
Precizăm că, în urmă cu doar o lună, procentul dascălilor din Brăila care făcuseră vaccinul sau intenționau să îl facă era de 51%.
“Având în vedere că procentul celor programați sau vaccinați deja e de peste 60%, eu zic că stăm bine la acest capitol. Din prima zi în care am fost numit inspector școlar general le-am cerut directorilor și tuturor colegilor să aibă o atitudine proactivă. Acesta este sfatul medicilor și nu avem altă soluție pentru a reveni la normalitate decât vaccinarea. Puterea exemplului începe de la tine și eu cred că vaccinarea este singura soluție”, ne-a declarat Cătălin Canciu, inspectorul școlar general.
“Vaccinare și testare pentru învățare!”, campania națională lansată de Ministerul Educației
Pe 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății, Ministerul Educației a încheiat un parteneriat cu sindicatele din învățământ și asociațiile de părinți, elevi și studenți, prin care a lansat campania națională „Vaccinare și testare pentru învățare!”, care constă în conferințe tematice/webinarii în toate județele țării.
În perioada 8-29 aprilie 2021, reprezentanții ministerului se vor întâlni fizic și online cu reprezentanții tuturor unităților și instituțiilor de învățământ, scopul conferințelor fiind acela de a informa elevii, cadrele didactice și părinții despre importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare.
“Acordul de parteneriat constituie o premisă a asumării unui set de acțiuni convergente, care să susțină reîntoacerea copiilor/elevilor la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru, precum și extinderea și eficientizarea programului de educație remedială destinat recuperării pierderilor educaționale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19”, transmite Ministerul Educației printr-un comunicat de presă.