Mii de elevi au avut parte de o săptămână palpitantă, prin întâlnirile şi acţiunile interactive la care au participat, alături de poliţişti. "Săptămâna Prevenirii Criminalităţii", desfăşurată săptămâna trecută, a atras atât copiii cât şi cetăţenii, scopul final fiind acela de a-i feri, atât pe cei mici, cât şi pe cei maturi, de atacurile infracţionale. În primele două zile ale manifestării, dedicate prevenirii victimizării minorilor şi delincvenţei juvenile, poliţiştii au avut discuţii interactive cu peste 5.000 de elevi. Aceştia au stat faţă în faţă şi cu 1.500 de cetăţeni, care au învăţat cum să se ferească de infractori. "Evenimentul iniţiat şi derulat de Poliţia Română, în perioada 28 septembrie - 2 octombrie 2015, a asigurat în judeţul Brăila informarea cetăţenilor din toate categoriile sociale, profesionale şi demografice, prin acţiuni susţinute ale poliţiştilor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, derulate în colaborare cu poliţişti de la Biroul Transporturi Feroviare Brăila, Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, specialişti de la Centrul Antidrog Brăila, Centrul Regional Galaţi al Agenţiei împotriva Traficului de Persoane şi cu personal didactic", a precizat scms. Jenel Sogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
Activităţile desfăşurate în unităţile de învăţământ au totalizat un număr 90 de întâlniri, poliţiştii asigurând informarea a peste 4.500 de elevi şi 200 de cadre didactice, numai în primele două zile. În cea de a treia zi, orientată spre prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, poliţiştii au desfăşurat 40 de activităţi în comunitate, pentru prevenirea furturilor din locuinţe, a tâlhăriilor şi înşelăciunilor.
În ziua de joi, poliţiştii şi reprezentanţii celorlalte instituţii au fost tot în şcoli, pentru a-i învăţa pe copii cum să se protejeze de traficanţii de persoane, de droguri şi de criminalitatea informatică. S-au desfăşurat şi 25 de acţiuni pe tematica siguranţei rutiere.
"Săptămâna prevenirii criminalităţii" este un eveniment naţional, iniţiat de Poliţia Română în urmă cu zece ani, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii.