Mergi la conţinutul principal

Peste 5.000 de șomeri înregistrați la Brăila, la sfârșitul lunii noiembrie

* potrivit statisticilor, aproape 60% dintre șomerii brăileni erau bărbați * rata șomajului la Brăila a atins 4,1 procente, fiind mult mai mare decât media pe țară

 

Creștere îngrijorătoare a numărului de șomeri înregistrați la Brăila, în a 11-a lună a anului pandemic 2020. Potrivit Direcției Regionale de Statistică Brăila (DRS) - care citează ANOFM (Agenția Națională de de Ocupare a Forței de Muncă) - la sfârșitul lunii noiembrie 2020, numărul șomerilor înregistrați la nivelul municipiului și județului Brăila a fost de 5.061 de persoane, cu 155 mai mare față de luna precedentă. Din totalul șomerilor înregistrați, doar 962 beneficiau de indemnizație de șomaj, în timp ce 4.099 erau șomeri neindemnizabili. Mai mult de jumătate dintre șomerii brăileni erau bărbați. 

”Din numărul total de șomeri înregistrați la Brăila, 2.174 erau femei, reprezentând 43%. Rata șomajului pentru femei, la sfârșitul lunii noiembrie 2020, era de 3,9%, mai mare cu 0,4 puncte procentuale față de cea înregistrată la nivel național (3,5%). La aceeași dată, rata șomajului pentru bărbați a fost de 4,3%, cu 1,2 puncte procentuale mai mare față de cea înregistrată la nivel național (3,1%). În altă ordine de idei, la sfârșitul lunii noiembrie 2020, numărul șomerilor cu domiciliul în mediul urban era de 1.370 persoane (din care 763 cu domiciliul în Municipiul Brăila) și de 3.691 persoane în mediul rural”, precizează surse din cadrul DRS Brăila.

Rata șomajului înregistrată la sfârșitul lunii noiembrie 2020, la Brăila, a fost de 4,1%, cu 0,6 puncte procentuale mai mare față de cea din luna noiembrie 2019 și cu 0,8 puncte procentuale mai mare față de rata șomajului pe țară (3,3%), precizează sursa citată. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro