Mergi la conţinutul principal

Peste 500 de participanți la “Parlamentul Tinerilor Brăileni”, ediția I

• evenimentul a fost organizat de Forumul Tinerilor din România-Brăila în perioada 19-21 mai și s-a adresat tinerilor între 14 și 25 ani • participanții au avut ocazia de a înțelege importanța, rolul și funcțiile Parlamentului în cadrul celorlalte instituții democratice

 

Forumul Tinerilor din România-Brăila și Centrul de Tineret-Brăila Youth Hub, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Județean Brăila, Instituția Prefectului - Județului Brăila și Asociația “Pentru Adevăr”, au organizat în perioada 19-21 mai 2023 prima ediție a evenimentului ”Parlamentul Tinerilor Brăileni”. Proiectul a fost unul complex, fiind compus din activități, cursuri și dezbateri adresate tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-25 ani din municipiul Brăila.

Evenimentul a avut scopul de a le oferi tinerilor posibilitatea înțelegerii importanței, rolului și funcțiilor Parlamentului în cadrul celorlalte instituții democratice, familiarizarea cu legislația națională și europeană, precum și dezvoltarea unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezintă în mod real activitatea parlamentară la nivel local, național și european.

În total, în cele trei zile ale evenimentului, peste 500 de tineri au participat la comisii, au dezbătut legi și au simulat procesul decizional. Concret, prima zi a fost alocată pentru comisii și pregătiri, iar în următoarele două zile au avut loc ședințele din plenul Parlamentului, ședințele pe grupările politice, ședințele pe comisii și votul în plen. Pe perioada întâlnirilor, participanții au avut parte de vizite ale reprezentanților autorităților locale: primarul Marian Dragomir, președintele Consiliului Județean Francisk Iulian Chiriac, prefectul Iulian Timofei și subprefectul Loredana Badiu.
“Prin aceste activit
ăți ne dorim să încurajăm, să susținem și să promovăm tinerii. Totodată, încercăm să fim solidari față de comunitate prin acțiunile ce se vor desfășura în urma evenimentului, toate dedicate copiilor și tinerilor din municipiul Brăila. Toate proiectele pe care tinerii le propun, noi încercăm să le implementăm. Mulțumim participanților, voluntarilor și partenerilor noștri!”, ne-a declarat Gabriel Ion, președintele Forumului Tinerilor din România - Brăila.

După succesul primei ediții a ”Parlamentului Tinerilor Brăileni”, în toamnă, Forumul Tinerilor din România-Brăila va organiza un eveniment similar, de data aceasta participanții urmând să afle cum este să fii primar, președinte de Consiliu Județean sau prefect.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro