Mergi la conţinutul principal

Peste 500 de brăileni din mediul rural, mai aproape de un loc de muncă

Peste 500 de oameni din mediul rural din judeţul nostru au făcut un pas important în a-şi găsi mai repede un loc de muncă, prin intermediul proiectului "Formarea unei atitudini pozitive", cofinanţat din Fondul Social European (FSE). Beneficiarul este Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila, iar marţi a avut loc conferinţa de presă de închidere a proiectului. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi din partea autorităţilor publice locale, ai agenţilor economici, ai AJOFM, dar şi partenerii implicaţi în proiect.
Obiectivul general a fost dezvoltarea resurselor umane şi valorificarea potenţialului aferent de forţă de muncă din spaţiul rural al judeţului Brăila, prin intensificarea măsurilor active de ocupare durabilă şi promovarea şanselor egale de acces pe o piaţă a muncii, modernă şi flexibilă.
Proiectul s-a adresat unui număr de 562 de persoane fără loc de muncă din mediul rural.
"Grupul ţintă căruia i s-a adresat proiectul a fost constituit din 562 de persoane neocupate din mediul rural, judeţul Brăila, din care: 259 persoane în căutarea unui loc de muncă, 162 de persoane inactive, 15 persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, 36 şomeri, 69 şomeri de lungă durată, 21 şomeri tineri", a precizat managerul de proiect, Argentina Luca.
După ce au urmat cursuri de informare şi consiliere profesională, 240 de brăileni au fost incluşi în 14 programe de formare profesională pentru meseriile de măcelar, patiser, confecţioner asamblor din textile, lucrător finisor pentru construcţii, operator introducere, validare şi prelucrare date, contabil, lucrător în comerţ, frizer. Alte 231 de persoane au fost certificate. AJOFM şi-a propus ca din rândul absolvenţilor de programe de formare profesională să angajeze cel puţin 36 de persoane.
Proiectul a fost implementat în perioada 1 aprilie 2014 - 30 septembrie 2015, în parteneriat cu Asociaţia CIDIEDD, SC Ceprohart SA, Instituţia Prefectului judeţului Brăila. Cofinanţarea a venit de la Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 - Investeşte în oameni!, Axa prioritată 5: "Promovarea măsurilor active a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă" POSDRU/137/5.2/G/134498. Valoarea totală eligibilă a fost de 2.087.901 lei, din care 1.794.342 lei reprezintă partea nerambursabilă acordată prin FSE.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro