Braconierii au fost una din ţintele oamenilor legii în minivacanţa de 1 Mai. O amplă acţiune pe fluviul Dunărea pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol a avut loc în weekend. Au participat poliţişti de la Secţiile 2 şi 5 de Poliţie Rurală Brăila şi Viziru, lucrători din cadrul Secţiei Poliţiei de Frontieră Brăila şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi un ranger din cadrul Administraţiei Parcului Natural Balta Mică a Brăilei.
Doi localnici din comuna Stăncuţa au "pescuit" cu plasa monofilament un ... dosar penal. Iancu G. şi Dumitrel N.au fost prinşi în flagrant de poliţişti şi au rămas şi fără cele 3,8 kg de peşte, şi fără plasă. Poliţiştii au întocmit dosar penal, conform prevederilor OUG 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.
O vorbă spune că "Hoţul neprins e negustor cinstit". Însă, când comerciantul vinde peşte fără a deţine documente legale de provenienţă şi este prins de oamenii legii, devine negustor cu dosar penal. Este şi cazul unui tânăr din Ialomiţa, Traian N., în vârstă de 26 de ani, care comercializa peşte în localitatea Victoria. Poliţişti de la Postul de Poliţie Comunal Zăvoaia l-au depistat sâmbătă după amiaza pe tânărul negustor, care vindea caras, fără să deţină documente legale de provenienţă. Peştele, în valoare de 200 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării, iar în cauză s-a întocmit dosar penal conform prevederilor OUG 23/ 2008, privind pescuitul şi acvacultura.
"Pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, în perioada 1 - 3 mai, politisţii au confiscat peste 50 de kg de peşte", a precizat scms. Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Tot fără documente legale a fost prins şi un bărbat de 37 de ani, de loc din judeţul Vrancea, care transporta cu o autoutilitară 102 kg de deşeuri feroase. Poliţişti de la Secţia 2 de Poliţie Rurală Brăila l-au depistat în trafic duminică la prânz, pe DJ 202B, mai precis în localitatea Ţepeş Vodă. Şoferul Ionel C. a fost sancţionat contravenţional, conform legii 12/1990 republicată, iar cantitatea de deşeuri a fost ridicată în vederea confiscării.