Mergi la conţinutul principal

Peste 4,5 milioane de lei pentru scolile brailene

Ministerul Educatiei a solicitat, in urma cu citeva zile, o situatie cu propuneri pentru reabilitari, consolidari, reparatii capitale si investitii noi, propuneri care ar urma sa fie cuprinse intr-o hotarire de Guvern, valoarea sumelor date fiind de peste 4,5 milioane de lei.
Aproape 2,5 milioane de lei vor fi alocate scolilor din bugetul Ministerului Educatiei catre bugetele locale prin Inspectoratul Scolar. La reabilitari au fost prinse scolile: Salcia Tudor cu 457.000 de lei, Faurei sat - 350.000 de lei, "Nenitescu" - 200.000 de lei, Dedulesti - 75.000 de lei, Gradinita Cuza Voda - 295.000 de lei, Gradinita nr. 2 Baraganu - 357.000 de lei si Liceul Pedagogic - 200.000 de lei. De asemenea, prin aceeasi filiera vor veni bani si pentru consolidarea Gradinitei din Galbenu - 310.000 lei si a Scolii de Arte si Meserii Jirlau - 250.000 de lei. Prin Inspectoratul Scolar se vor derula alte lucrari in valoare de peste doua milioane de lei. Se va construi o gradinita noua - 800.000 de lei, se vor reabilita scolile din Gavani - 50.000 de lei, Salcia Tudor - 460.000 de lei si LPS - 200.000 de lei. La categoria reparatii capitale au fost cuprinse sume pentru gradinitele de la Viziru - 156.000 de lei si Zavoaia - 100.000 de lei. De asemenea, vor incepe si lucrarile de consolidare la Scoala "Spiru Haret" - 300.000 de lei. Inspectoratul Scolar a solicitat si schimbarea unor lucrari. La Liceul "Cerna" utilitatile de la corpul B vor fi realizate la corpul A - 100.000 de lei, iar pentru Scoala de la Florica cei 70.000 de lei prevazuti pentru utilitati vor fi folositi pentru reabilitari.
Cu acesti bani se vor finaliza lucrarile de la: Scoala Faurei sat, Gradinita Cuza Voda, Scoala Dedulesti, Gradinita nr. 2 Baraganu, Gradinita Galbenu, SAM Jirlau, Scoala Gavani, Scoala Salcia Tudor, LPS.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB