Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 40.000 de pensionari braileni vor primi ajutoare banesti

In urmatoarele doua saptamini, 43.037 pensionari braileni, care au o pensie mai mica de 3.050.000 lei, vor primi ajutoare banesti din fonduri asigurate de la bugetul de stat, prin Bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei. Decizia a fost luata la sfirsitul saptaminii trecute, in ultima sedinta de Guvern.
Ajutorul financiar va fi de 500.000 lei pentru persoanele care au pensia mai mica de 2 milioane lei si de 400.000 lei, In cazul persoanelor care au pensia mai mare de 2 milioane lei, dar mai mica de 3.050.000 lei, inclusiv. Ajutorul banesc acordat nu face parte din pensie si se evidentiaza pe un document de plata distinct. De acesta vor beneficia si persoanele care primesc pensie de urmas. In cazul lor, ajutorul se stabileste In functie de rezultatul Insumarii cuantumului pensiilor corespunzatoare fiecarui urmas. De asemenea, ajutorul se va acorda In functie de numarul urmasilor, prin aplicarea urmatoarelor procente: 100% pentru trei sau mai multi urmasi; 75% pentru doi urmasi si 50% pentru un urmas.
Din totalul celor care urmeaza sa beneficieze de aceste ajutoare, 17.546 de persoane au pensii de pina la 2 milioane de lei, iar 24.037, intre 2.000.000 si 3.050.000 lei. "Raportat la numarul total de pensionari braileni, de 79.228, se poate observa ca mai bine de jumatate dintre acestia au pensii mici. Masura este binevenita, mai ales acum, in perioada sarbatorilor Pascale, dar nu le rezolva pensionarilor problemele din fiecare luna. De aceste ajutoare nu beneficiaza cei care s-au pensionat pe legi speciale, de exemplu cei ai Ministerului Apararii Nationale si ai Ministerului Administratiei si Internelor si nici agricultorii. Pentru cei din urma, explicatia a fost aceea ca in 2004 le-au fost dublate pensiile, iar in 2005, indexate. La Braila, efortul financiar necesar aplicarii acestei masuri este de 1.716.990 RON (17 miliarde lei vechi - n.r.)", a precizat Sorin Enache, director executiv al Casei Judetene de Pensii (CJP) Braila.
Ajutoarele vor fi platite in doua transe: pentru 66% dintre pensionari banii vor fi virati pe data de 12 aprilie, iar pentru restul, pe 20 aprilie. In prima transa sint cuprinsi toti cei care au conturi deschise si isi ridica singuri pensiile, dar si o parte dintre aceia care le primesc prin posta. In ceea ce priveste pensiile ce urmeaza sa fie platite in aceasta luna, conducerea CJP Braila ne-a precizat ca, pentru primele doua grupe de pensionari, banii au fost virati pe data de 7 aprilie, iar pentru celelalte doua, pe 14 aprilie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii