Mergi la conţinutul principal

Peste 4 milioane lei pentru calificarea a 600 de deţinuţi

Peste 400 de deţinuţi de la Penitenciarul Tichileşti, Penitenciarul Focşani şi Penitenciarul Slobozia au fost instruiţi în diverse meserii, încă aproape 200 au învăţat să utilizeze calculatorul şi peste 800 au beneficiat de servicii de consiliere profesională şi socială. Toate acestea au fost realizate în cadrul proiectului "Formare, consiliere, ocupare - model interregional de reintegrare a persoanelor private de libertate", implementat de Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie, Filiala Brăila, în parteneriat cu Filiala Vrancea şi Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi. Proiectul a fost implementat, la nivel multiregional (regiunea Sud Est şi Regiunea Sud Muntenia), în cadrul celor trei penitenciare menţionate. La conferinţa de închidere a proiectului, care a avut loc ieri, au participat reprezentanţi ai beneficiarului, partenerilor şi ai altor instituţii interesate. Principalele rezultate obţinute au fost prezentate de către Victoria Cireaşă, coordonatorul regional, precum şi de Victoria Aciobăniţei, managerul proiectului.
Obiectivul general a vizat creşterea gradului de incluziune profesională şi socială a persoanelor private de libertate, prin facilitarea accesului la programe de formare şi consiliere pe perioada pedepsei. Proiectul a avut durata de 3 luni, fiind implementat începând cu 1 noiembrie 2010 şi a fost finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013. Bugetul de care a beneficiat a fost de 4,5 milioane lei, din care 4,1 milioane lei cofinanţarea din Instrumente Structurale, peste 385.000 lei de la bugetul naţional, iar circa 91.500 lei, contribuţia beneficiarului.
În cadrul proiectului au fost create patru reţele locale de colaborare (RLC) în judeţele Brăila, Călăraşi, Ialomiţa şi Vrancea. Acestea reunesc serviciile de reintegrare profesională şi socială a persoanelor private de libertate, servicii sociale din primării şi consilii judeţene, furnizori de formare profesională, ONG-uri, care oferă sprijin în reintegrarea profesională şi socială a persoanelor private de libertate care părăsesc penitenciarele. De asemenea, 406 deţinuţi au fost instruiţi în meserii ca zidar, dulgher, confecţioner tâmplărie aluminiu şi mase plastice, zugrav, lucrător în tâmplărie, bucătar, morar, brutar, frizer, lucrător în creşterea animalelor şi cultura plantelor. Alţi 193 de deţinuţi au fost instruiţi în operarea pe calculator şi 862 de deţinuţi au beneficiat de consiliere profesională şi socială. În cadrul aceluiaşi proiect a fost realizat ghidul de consiliere profesională folosit în acordarea serviciilor de informare şi consiliere, tipărit în 1.000 de exemplare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro