Mergi la conţinutul principal

Peste 4 milioane de lei, de la bugetul judeţului şi municipiului, pentru HC «Dunărea» în 2020

• atât consilierii judeţeni, cât şi consilierii municipali au aprobat, recent, contribuţia bănească pentru dezvoltarea activităţii sportive a Handbal Club “Dunărea” Brăila • este vorba despre 3.000.000 lei de la CJ Brăila şi 1.200.000 lei de la CLM • în ambele cazuri, subiectul a stârnit discuţii în rândul consilierilor • liberalii au criticat la CLM faptul că toate celelalte discipline sportive au fost ignorate în 2020

 

Consilierii judeţeni şi municipali au aprobat, cu ocazia celor mai recente şedinţe ordinare, contribuţia bănească, în 2020, către Handbal Club “Dunărea” Brăila. Pe scurt, discutăm despre 3.000.000 lei din partea CJ Brăila şi 1.200.000 lei din partea CLM Brăila, la care şi clubul mai vine cu o contribuţie proprie de 1.000.000 lei. După cum reiese din proiectul de hotărâre aprobat de consilierii judeţeni, suma va fi alocată la solicitarea expresă a HC “Dunărea”, în tranşe trimestriale, cu precizarea exactă a categoriilor de cheltuieli.

La vremea respectivă, consilierul PND Cătălin Iordache a cerut lămuriri în privinţa modului în care antrenorul echipei de handbal a fost schimbat “pe repede înainte” în timpul cantonamentului. Acesta ar fi vrut explicaţii de la preşedintele HC Dunărea, George Caranica, însă PSD-istul nu se mai afla în sală.

“Rugămintea mea este următoarea: dacă îl vedeţi pe domnul Caranica, la dumneavoastră în birou, la partid, unde Dumnezeu îl vedeţi, să îi spuneţi că am depus o cerere acum doi ani - am reînnoit-o acum un an -, în care îi ceream să îmi explice cum au dispărut 4 miliarde de lei vechi din bugetul clubului, plătiţi din vina domnului preşedinte Bunea Stancu, care a dat afară abuziv un antrenor. Adică, dacă domnul Bunea Stancu a dat afară antrenorul, şi antrenorul a câştigat procesul, de ce a plătit clubul?! De ce nu a plătit domnul Stancu? L-am întrebat asta pe domnul Caranica. I-am spus: «Domnule, ia măsuri! Dă-l în judecată! Fă ceva!»“, a declarat Iordache.

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, i-a promis că o să îl întrebe pe Caranica despre această situaţie, iar proiectul a fost aprobat ulterior în unanimitate, cu precizarea că toţi consilierii judeţeni ai PNL şi PMP părăsiseră sala de şedinţe cu câteva minute înainte, nemulţumiţi de faptul că amendamentele propuse la alte proiecte de hotătâri le fuseseră respinse pe bandă rulantă.

 

Supărare şi la CLM pentru că doar handbalul a primit bani

 

Consilierii municipali au aprobat, joi, contribuţia către HC “Dunărea” pentru 2020, în a doua şedinţă ordinară din luna februarie. În cazul municipalităţii, este vorba despre 1.200.000 lei. De această dată, discuţiile au început încă de la proiectul privind bugetul Municipiului din acest an. Liberalul Adrian Tabarac a criticat faptul că au fost prevăzuţi bani doar pentru HC “Dunărea” , în timp ce toate celelalte discipline sportive au fost ignorate complet. Acesta a venit cu un amendament prin care 332.000 lei care au fost prevăzuţi pentru achiziţionarea unui ecran exterior, să fie alocaţi către alte discipline sportive, însă propunerea a picat la vot. Ulterior, când a venit momentul dezbaterii proiectului privind aprobarea contribuţiei Municipiului Brăila la dezvoltarea activităţii HC “Dunărea”, pentru anul 2020, Tabarac a reluat ideea sprijinirii celorlalte discipline sportive, apreciind de asemenea că banii alocaţi, în cazul de faţă doar către echipa de handbal, ar fi fost bine să se facă în baza unor criterii de performanţă. Consilierul municipal PSD George Caranica, preşedintele HC Dunărea, a dorit să vină cu un răspuns privind performanţele echipei, comparând situaţia din Brăila cu alte judeţe.

“Bugetul din acest an este de 52 de miliarde lei vechi. 12 miliarde lei sunt alocate de Municipiu, 30 miliarde lei de către CJ Brăila, şi 10 miliarde lei vechi sunt fonduri proprii. Dacă vă veţi uita puţin la alte judeţe, şi am să vă dau exemplu, pentru că am spus de performanţă, şi în alte localităţi, echipele care sunt lângă noi... Noi în acest moment suntem pe locul 6 în Liga Naţională, şi suntem calificaţi în sferturile de finală în Cupa României şi avem şanse foarte mari să fim calificaţi în cupele europene la sfârşitul acestui sezon, cu un buget de 52 miliarde lei vechi. Ei bine, Bistriţa Năsăud a aprobat un buget de 2 milioane euro din fonduri publice. Adică 90 miliarde lei vechi. Noi avem 42 de miliarde lei vechi şi suntem la egalitate de puncte. Iar fondurile lor proprii sunt de 2 miliarde lei vechi. Noi avem venituri proprii pentru 2019 de 9 miliarde lei vechi şi ne-am planificat 10 miliarde lei vechi pentru anul fiscal 2020”, a declarat Caranica, arătându-se mulţumit de eficienţa echipei.

Mai mult, acesta a dorit să puncteze că HC “Dunărea” are o echipă în Liga Naţională, o echipă de ligă secundă, una de junioare 3, una de junioare 4, un centru pentru copii, cărora le oferă cursuri gratuite la Sala Polivalentă.

“Iar la junioare 3 vreau să vă spun că sunt îmbucurătoare rezultatele, urmează să avem şi echipe de junioare 2 şi junioare 1. Astfel încât HC «Dunărea» o să fie din punctul meu de vedere, după CSM Bucureşti - care numai în Liga Naţională are un buget de 3,5 milioane euro, şi noi avem 800.000 euro pentru tot clubul. Înseamnă că vom avea un club complet”, a mai adăugat Caranica.

Liberalii au insitat pe ideea că şi celelalte discipline sportive trebuie să fie sprijinite de către municipalitate. În cele din urmă, proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro