• vernisajul va avea loc sâmbătă, 9 martie, ora 12.30, la Galeria de Artă a Centrului de Creație Brăila, din Piața Traian nr. 2 • evenimentul cultural, unul dintre cele mai importante din România, va fi transmis live, pe pagina de facebook a organizatorului: Centrul.de.Creatie.Braila • expoziția cu cele aproape 400 de lucrări de artă va fi deschisă publicului până pe data de 24 aprilie
Uniunea Artiștilor Plastici din România - Filiala Brăila, Consiliul Judeţean Brăila, Primăria Municipiului și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila (Centrul de Creație) organizează sâmbătă, 9 martie, de la ora 12.30, la Galeria de Artă, din Piața Traian nr. 2, vernisajul Salonului Național de Plastică Mică - ediția a XXV-a.
„Conform tradiției, Filiala Brăila a Uniunii Artiștilor Profesioniști din România (UAPR) a invitat artiști valoroși din toată țara, dar și din străinătate, pentru a participa la ediția 2024 a Salonului Național de Plastică Mică, iar aceștia au răspuns pozitiv invitației, din pasiune pentru artă și din dorința de a-și expune lucrările în cadrul unui eveniment de o asemenea anvergură, cu un rol deosebit de important la nivel național și nu numai”, precizează surse din cadrul Centrului de Creație Brăila.
Ediția din acest an a Salonului Național de Plastică Mică de la Brăila include lucrările a nu mai puțin de 384 de participanți. Vor fi expuse, cu acest prilej, sute de lucrări de grafică, pictură, sculptură, arte decorative și fotografie.
Reamintim că, prin intermediul acestui Salon ajuns la cea de a XXV-a ediție, organizatorii și-au propus să faciliteze interacțiunea publicului iubitor de artă și de frumos cu unele dintre cele mai promițătoare nume de artiști români contemporani, cu forme noi de exprimare artistică și abordări inovatoare ale artei moderne. Un adevărat dialog între generaţii, genuri artistice şi tendinţe în arta contemporană, pornind de la ideea de „unitate în diversitate”.
„Vernisajul Salonului Național de Plastică Mică se va desfășura în prezența iubitorilor de artă, de frumos și de autentic, iar criticul de artă Marius Tița, alături de scenograful Gheorghe Mosorescu, președintele Filialei Brăila a UAPR, vor fi cei care vor descrie acest eveniment și vor vorbi despre legătura dintre operele realizate de artiști în formă vizuală, cu scopuri estetice, cu puternice conotaţii şi interferenţe, și publicul însetat de artă și de cunoaștere”, a mai precizat gazda evenimentului cultural de sâmbătă.
Expoziția cu cele aproape 400 de lucrări de artă va fi deschisă publicului până pe data de 24 aprilie. Vernisajul expoziției va fi transmis live, pe pagina de Facebook a organizatorului - Centrul.de.Creatie.Braila