Mergi la conţinutul principal

Peste 3.700 de şomeri şi-au găsit loc de muncă

Potrivit ultimelor date furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila, 3.729 de şomeri brăileni aflaţi în catastifele agenţiei au reuşit să se angajeze de la începutul anului şi până la finele lunii august. Peste jumătate dintre aceştia sunt bărbaţi, iar 71,8% din totalul angajaţilor provin din mediul urban. Persoanele care au semnat un contract de muncă în ultimele opt luni au peste 45 de ani. Ca grad de pregătire şcolară, situaţia arată astfel: 63,1% dintre norocoşii care s-au angajat aveau un nivel de pregătire primar, gimnazial ori terminaseră o şcoală de arte şi meserii; 25,5% au absolvit un liceu sau o şcoală postliceală şi doar 11,4% sunt absolvenţi de facultate.
În evidenţele AJOFM Brăila, pe 31.08.2015, se aflau înregistraţi 9.090 şomeri, dintre care 3.440 sunt femei, iar 5.650 bărbaţi. Din numărul total, doar 1.231 primesc indemnizaţie. Cei mai mulţi, peste 6.300, provin din mediul rural.
"La data de 31 august 2015, rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Brăila, a fost de 6.91% cu 0,08 puncte procentuale mai scăzută decât cea înregistrată în luna anterioară", se arată într-un comunicat emis de AJOFM Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro