Skip to main content

Peste 35 de tone de pesti morti pe cursul sirbesc al riului Tisa

Cel putin 36 de tone de pesti morti au fost recuperate din riul Tisa in Voivodina, in urma unei poluari provocate probabil de o fabrica de zahar si un producator de drojdie, relateaza postul de radio sirbesc B92, in pagina electronica.
La inceputul lunii septembrie, Inspectoratul de stat pentru mediu a decis inchiderea fabricii de zahar pina la 17 septembrie, ulterior aceasta urmind sa functioneze sub supravegherea autoritatilor.
Directia pentru managementul apelor a anuntat ca a formulat plingeri in justitie impotriva ambelor fabrici.
Ca urmare a poluarii grave a riului, pescarii au scos din apa 36 de tone de pesti morti.
"Am cerut ambelor fabrici sa opreasca deversarea de ape uzate in riu. Totusi, am descoperit ca ordinele nu au fost aplicate in totalitate. Inspectorii nostri vor bloca luni conductele de scurgere care deverseaza ape uzate in riul Tisa", a declarat Nikola Marijanovici, directorul filialei locale a Directiei pentru managementul apelor.
El a adaugat ca substantele toxice s-au diluat in apa si continua sa provoace moartea pestilor, chiar si a unor specii care traiesc numai in aval.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu