Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 35 de tone de pesti morti pe cursul sirbesc al riului Tisa

Cel putin 36 de tone de pesti morti au fost recuperate din riul Tisa in Voivodina, in urma unei poluari provocate probabil de o fabrica de zahar si un producator de drojdie, relateaza postul de radio sirbesc B92, in pagina electronica.
La inceputul lunii septembrie, Inspectoratul de stat pentru mediu a decis inchiderea fabricii de zahar pina la 17 septembrie, ulterior aceasta urmind sa functioneze sub supravegherea autoritatilor.
Directia pentru managementul apelor a anuntat ca a formulat plingeri in justitie impotriva ambelor fabrici.
Ca urmare a poluarii grave a riului, pescarii au scos din apa 36 de tone de pesti morti.
"Am cerut ambelor fabrici sa opreasca deversarea de ape uzate in riu. Totusi, am descoperit ca ordinele nu au fost aplicate in totalitate. Inspectorii nostri vor bloca luni conductele de scurgere care deverseaza ape uzate in riul Tisa", a declarat Nikola Marijanovici, directorul filialei locale a Directiei pentru managementul apelor.
El a adaugat ca substantele toxice s-au diluat in apa si continua sa provoace moartea pestilor, chiar si a unor specii care traiesc numai in aval.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii