* cu ocazia sărbătorii Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, și a Zilei Forțelor Terestre, militarii brăileni au plantat puieți în interiorul Cazarmei Militare
Sub genericul „Copaci, oxigen și oameni!”, militarii brăileni au plantat peste 2.000 de salcâmi în interiorul Cazarmei Militare, activitatea fiind pusă la punct în ajunul sărbătorii Sf. Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al Forțelor Terestre (încă de pe vremea domnitorului Ștefan cel Mare). La activitate au participat militari din toate structurile Garnizoanei Brăila.
„Din seria manifestărilor dedicate Zilei Forțelor Terestre, militarii Garnizoanei Brăila au participat la o acțiune de plantare de arbori în municipiul Brăila. Prin această acțiune, militarii participanți au dorit să reliefeze grija față de mediul înconjurător, faptul că aceasta ar trebui să fie o prioritate pentru noi toți”, a precizat plt. maj. Mircea-Marian Mușat.
Ziua Forțelor Terestre al Armatei Române este marcată, an de an, la 23 aprilie, odată cu sărbătoarea creștină a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință - patronul spiritual și ocrotitorul acestei categorii de forțe ale armatei.
Reprezentat în iconografie călare pe un cal și străpungând cu sulița un balaur, Sf. Mare Mucenic Gheorghe a rămas peste veacuri model de curaj în lupta cu răul. A fost ocrotitorul Armatei lui Ștefan cel Mare, icoana sa fiind pictată sau cusută pe steagurile de luptă ale domnitorului Moldovei. Un astfel de exemplu este Steagul Sf. Ștefan cel Mare, unul dintre cele mai valoroase obiecte istorice și liturgice păstrate până în zilele noastre. Acesta îl înfățișează, pe o parte, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul soldaților și al armatei, șezând pe un tron domnesc și având la picioare un balaur cu trei capete. Deasupra, se află doi îngeri ai Domnului, care țin în mâini o sabie și o coroană, încununându-l, astfel, pe sfânt cu o cunună mucenicească veșnică.
Forțele Terestre reprezintă o componentă importantă a sistemului național de apărare a României, având capacitatea de a acționa în toată gama operațiunilor militare. Armata de uscat reunește armele și specialitățile care au compus-o și care se regăsesc și în prezent în componența sa: infanteria, vânătorii de munte, tancurile, artileria, geniul, apărarea NBC.