Mergi la conţinutul principal

Peste 2.000 de brăileni fără card de sănătate

Deşi distribuirea cardurilor de sănătate a început de la finele anului trecut, încă mai există brăileni care nu au intrat în posesia documentului medical. La sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila mai există 2.229 astfel de carduri neridicate de către posesori.
Febra i-a cuprins pe brăileni în lunile martie şi aprilie, când cei mai mulţi au luat cu asalt atât CJAS, pentru a-şi lua documentele medicale cu cip, dar şi cabinetele medicilor de familie, pentru a le activa. Mii de carduri au fost ridicate şi activate în lunile amintite, însă în perioada ce a urmat cozile s-au subţiat semnificativ. De exemplu, din mai şi până în iulie, puţin peste 800 de documente medicale au fost ridicate de posesori de la CJAS.
De asemenea, la finele lunii trecute, Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (CASAOPSNAJ) a trimis la sediul CJAS din strada Roşiori 1.346 de carduri naţionale de sănătate. Doar 432 de asiguraţi ai CASAOPSNAJ s-au prezentat pentru a-şi ridica noile documente.
De la 1 august, cardul de sănătate sau adeverinţa înlocuitoare ar urma să fie singura modalitate de decontare a serviciilor medicale, potrivit presei centrale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro