Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 200 de elevi au participat la concursul IT "Info Junior"

Editia a III-a a Concursului de creatie in domeniul IT "Info Junior" a antrenat, in zilele de 25 si 26 mai, peste 200 de elevi din invatamintul primar si gimnazial. Concursul a fost structurat pe opt sectiuni: doua pentru invatamintul primar si sase pentru cel gimnazial. Tinind cont de numarul mare de participanti, concursurile s-au desfasurat in mai multe scoli: la Scoala cu clasele I - VIII "C. S. Aldea", Liceul Teoretic "Panait Cerna" si Liceul Teoretic "Nicolae Iorga". La invatamintul primar: s-a organizat un concurs de desene pe calculator cu teme din basme cunoscute si un altul cu povesti create si ilustrate de copii. Pentru invatamintul gimnazial s-au structurat sectiunile: testare rapida, programare, grafica pe calculator, prezentari Power Point, pagini web si soft educational, jocuri.
Festivitatea de premiere a avut loc, ieri, la Scoala "C.S. Aldea". Juriul a decis acordarea Premiului I la sectiunea "Lumea basmelor" elevilor Robert Stefan Marin, clasa I la Scoala "Ion Creanga", Miruna Sarbu, clasa a II-a la Scoala "Sf. Andrei" si Catalina Stanciu, clasa a III-a la Scoala Waldorf. Cele mai frumoase povesti ilustrate au creat Irina Anghel, clasa a II-a - Scoala "C.S. Aldea" si Diana Paraschiv, clasa a IV-a Scoala "Ion Creanga".

Concurentii au uimit prin evolutia lor

Cele mai spectaculoase lucrari din concurs le-au reprezentat creatiile elevilor de gimnaziu, lucru reflectat in rezultatele obtinute. Premiul I la sectiunea testare rapida au obtinut elevii Cristian Grigore, clasa a VII-a - Scoala "Ecaterina Teodoroiu" si Ana Maria Berdant, clasa a VI-a - Scoala "Ion Bancila", iar la sectiunea programare s-au remarcat lucrarile realizate de Paul Crestez, clasa a V-a - Scoala "Mihai Eminescu" si Adrian Nenu, clasa a VI-a, la Colegiul National "Gh. M. Murgoci". La grafica pe calculator, premiul I a fost obtinut de George Mihai, clasa a VIII-a - Scoala "Fanus Neagu", in timp ce la prezentari Power Point, locul I a fost ocupat de Dan Anghel, clasa a V-a - Liceul Teoretic "Panait Cerna" si Mihai Botea, clasa a VI-a - Scoala "Mihai Eminescu". Elevele Iancu Iulia si Irina Zanet din clasa a VI-a la Colegiul National "Gh.M. Murgoci" au cistigat premiul I la sectiunea pagini web, iar elevii Eugen Lacatusu, Ionela Duminica si Adelina Zaharia, clasa a VI-a si a VII-a la Scoala "Fanus Neagu", au obtinut premiul I pentru cele mai bune jocuri si softuri educationale.
S-au mai acordat noua premii II si noua premii III, iar alti 30 de elevi au fost evidentiati pentru lucrarile create. Inspectorul de specialitate, prof. Raluca Sima, a remarcat nivelul ridicat al pregatirii elevilor inscrisi in concurs, multi dintre acestia dovedindu-si deprinderi solide legate de utilizarea tehnologiilor informatiei.
Concursul a fost organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Braila si Scoala cu clasele I - VIII "C.S. Aldea", si a beneficiat de sponsorizari din partea SC Infomedia Consult SRL, Sindicatul Invatamint Braila, Editura "Evrika!" si Scoala "C.S. Aldea".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii