Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 20 de masini furate in Braila

Zeci de autoturisme au picat in ultimii doi ani pe miinile hotilor de masini. Se pare ca, cel putin la nivel local, autoturismul "Dacia" este preferatul hotilor in primul rind pentru ca se vinde cel mai repede, ca poate fi deschis cu usurinta si apoi pentru ca poate fi comercializat si dezmembrat, ca piese de schimb.
Pina in prezent, la Braila au fost reclamate ca furate 25 de autovehicule. Anul trecut, 19 dintre acestea au fost gasite de politistii din cadrul Compartimentului Urmariri al Serviciului de Investigatii Criminale, in 48 de ore de la furt. Din cele sase ramase, anul acesta au mai fost gasite alte trei autovehicule.
Un astfel de caz a avut loc in octombrie-noiembrie 2006 cind un grup format din 4 hoti au sustras si dezmembrat un numar de cinci autoturisme. Acestia furau masini "Dacia", cumparau o alta intr-o stare mai jalnica, pe care o scoteau la vinzare la un pret mult mai mare, dar le spuneau viitorilor proprietari ca le mai dau pe linga masina si alte piese de schimb, pe care le luau de la automobilele furate. In felul acesta grupul era mai greu de prins. Pe linga aceasta metoda, acestia mai furau si la comanda, iar ce nu le trebuia valorificau la fier vechi. Toate acestea se petreceau intr-un garaj inchiriat din Radu Negru din zona podului. Imediat dupa ce au fost identificati, cei cinci au fost arestati, fiind cercetati penal pentru savirsirea infractiunii de furt si distrugere.
Politistii atrag atentia ca marea majoritate a hotilor merg pe sistemul vechi, cu masina deschisa cu chei potrivite. Programul de operare al acestora se desfasoara de obicei pe timpul noptii, cind se fura peste jumatate din masinile reclamate.

La nivel national situatia sta mult mai rau

La nivel national, judetul nostru, este "codas" in ceea ce priveste numarul masinilor furate, tinind cont ca, in ultimii 4 ani au disparut din tara peste12.000 de autoturisme. In ceea ce priveste tipul de masini cu "cautare", intr-un top intocmit de Politia Rutiera Romana pe ultimii 4 ani, Dacia conduce cu 6.450 unitati, urmata de Volkswagen (1.502) si Mercedes (1.214). Topul celor mai furate marci continua cu BMW (855), Audi ("), Daewoo (405), Opel (315), FIAT (285), Ford (216), Renault (165), Jeep (150), Lada (124), Aro (104), Oltcit (102) si Peugeot (102), conform aceleasi statistici a Politiei Rutiere Romane.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii