Mergi la conţinutul principal

Peste 2 milioane de lei excedent la fondul pentru accidente de munca si boli profesionale

In primele 5 luni ale anului, Compartimentul de gestionare a bugetului fondului pentru accidente de munca si boli profesionale din cadrul Casei Judetene de Pensii (CJP) Braila a cheltuit doar 4,8% din contributiile incasate de la angajatorii locali. Mai mult, din totalul contributiilor, doar 1,5% au fost achitate cu titlu de plata a prestatiilor sociale in aria de competenta. Concret, potrivit unui raport al CJP Braila, in perioada analizata compartimentul a inregistrat un excedent de 2,11 milioane de lei in conditiile in care a realizat venituri de 2,28 milioane de lei din care a cheltuit 107.296 lei. Din aceasta suma doar 34.232 lei au reprezentat cheltuieli cu plata prestatiilor si serviciilor pentru reabilitare medicala si a compensatiilor pentru atingerea integritatii (in suma de 24.540 lei), inclusiv plata ajutoarelor pentru urmasi (in suma de 9.692 lei). De mentionat este ca diferenta pina la 107.296 lei reprezinta cheltuieli de administrare si functionare ale compartimentului (cheltuieli cu salariile si cheltuieli pentru bunuri si servicii).
Un raport detaliat realizat insa la semestru demonstreaza ca asistenta sociala in caz de boli profesionale a scos din buget 54.111 lei, iar pentru asistenta sociala in caz de invaliditate s-au cheltuit 11.015 lei. In plus, se adauga prestatii si servicii pentru reabilitare medicala in cuantum de 27.987 lei, in timp ce pentru despagubiri in caz de deces s-au cheltuit 15.240 lei.
De remarcat este ca, la nivel local, in primele 6 luni ale anului, numarul accidentelor de munca a scazut comparativ cu aceeasi perioada a lui 2006. Concret, au fost raportate 40 de accidente comparativ cu 45 anul trecut, din care 38 evenimente soldate cu incapacitarea temporara in munca a victimelor si doar 2 accidente mortale. Agentii economici care au inregistrat mai multe accidente de munca au fost SC "Aker Braila" - 6 accidente, SC "Celhart Donaris" - 4 accidente, SC "Promex" - 5 accidente si SC "Judeteana de Apa" - 2 accidente. In ceea ce priveste accidentele mortale, acestea au fost inregistrate la SC "Gilfor" SRL si SC "Concivia" SA.
De mentionat este ca veniturile la fondul pentru accidente de munca si boli profesionale se constituie, in cea mai mare parte (99,97%) din contributiile de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale datorate de angajatori, precum si din cele datorate pentru someri pe durata practicii profesionale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu