Mergi la conţinutul principal

Peste 1.800 de înscrieri în Start-up Nation

• sesiunea de depunere a cererilor de finanţare expiră la mijlocul lunii viitoare

 

La o săptămână de la deschiderea oficială a sesiunii de înscriere a antreprenorilor români în programul guvernamental de finanţare a IMM-urilor, sunt deja raportate peste 1.800 de dosare. Mai precis, potrivit datelor prezentate pe pagina web a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, un număr de 1.844 de firme au depus dosare în Programul Start-up Nation pentru ajutorul de minimis. Din păcate, deocamdată, lista firmelor nu este detaliată pe judeţe astfel încât nu se poate spune cu exactitate câte sunt din Brăila.

Statul spune că intenţionează să finanţeze 10.000 de firme prin Programul Start-up Nation 2017, în cadrul căruia IMM-urile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017 ar putea obţine fonduri nerambursabile de la stat în valoare de până la 200.000 de lei, pentru investiţii, în anumite condiţii.

Cu aceşti bani se pot finanţa, printre altele, achiziţii de echipamente tehnologice, maşini, utilaje şi instalaţii de lucru, inclusiv software-ul aferent, necesare desfăşurării activităţilor pentru care s-a solicitat finanţare, cu excepţia jocurilor de noroc mecanice, electrice, electronice, meselor de biliard, automatelor muzicale. De asemenea, se pot cumpăra aparate şi instalaţii de măsură, control, reglare, cititoare pentru cod de bare, cântare electronice cu sau fără printer pentru etichetare, aparate de marcat electronice fiscale. Sunt eligibile şi investiţiile în active necorporale referitoare la brevete de invenţie, mărci de produse şi servicii (francize, etichetare ecologică, licenţe), software pentru comerţul on-line, software-uri necesare desfăşurării activităţii pentru care se solicită finanţare.

Se mai finanţează şi achiziţia de echipamente IT tehnică de calcul, dar şi a unor spaţii de lucru, spaţii de producţie şi spaţii pentru prestări servicii şi comerţ. Important de punctat că şi realizarea unei pagini web pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate, inclusiv cheltuieli înregistrare domeniu (fără hosting) pot fi suportate prin acest program.

Înscrierea se face online (varianta offline nu mai este disponibilă), pe o perioadă de 30 zile calendaristice.

Reamintim că sesiunea de înscriere a planurilor de afaceri în programul de ajutor de minimis s-a deschis pe 15 iunie, ora 10.00 şi este programată să dureze până pe 14 iulie 2017, ora 20.00, în aplicaţia elecronică deschisă pe site-ul oficial aippimm.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro