Mergi la conţinutul principal

Peste 1.600 de elevi brăileni sunt aşteptaţi la bac

• probele orale debutează pe 6 iunie, iar cele scrise pe 26 iunie

 

În mai puţin de o lună, absolvenţii de clasa a XII-a vor trebui să treacă de marea provocare - examenul de bacalaureat. Potrivit centralizării Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, în urma înscrierilor efectuate în perioada 22-26 mai, un număr de 1.622 de elevi sunt aşteptaţi să susţină examenul maturităţii, în sesiunea iunie-iulie 2017. Precizăm că 1.401 candidaţi provin din seria curentă şi 221 de candidaţi din seriile anterioare.

Examenul se va susţine în 5 centre: “Murgoci”, “Bălcescu”, “Iorga”, “Edmond Nicolau” şi “Perpessicius”.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, bacalaureatul debutează la începutul lunii iunie, cu probele orale. Pe 6 şi 7 iunie este programată proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A. Pe 9, 12 şi 13 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor digitale - proba D, iar între 14-16 iunie evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C. Probele scrise debutează pe 26 iunie, cu limba şi literatura română - proba Ea). Urmează apoi, pe 28 iunie,

proba obligatorie a profilului - proba Ec), iar pe 30 iunie proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed). Primele rezultate se vor afişa pe 5 iulie  (până la ora 16:00), iar în aceeaşi zi, între orele 16.00-20.00, se pot depune contestaţii. În perioada 6-9 iulie se vor rezolva contestaţiile, iar pe 10 iulie candidaţii vor afla rezultatele finale.

A doua sesiune a bacalaureatului, sesiunea august-septembrie 2017, se va desfăşura în perioada 21 august-6 septembrie.

Anul trecut, în sesiunea de vară, rata de promovabilitate în judeţul nostru a fost de aproximativ 76%, iar la nivel naţional de 66,7%.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro