Peste 150 de pacienţi brăileni cu hepatita C, la un pas de vindecare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Peste 150 de pacienţi brăileni cu hepatita C, la un pas de vindecare

Pacienţii brăileni diagnosticaţi cu hepatită C, în stadiul IV, s-ar putea vindeca datorită celei mai noi terapii, tratamentul fără interferon. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat pentru presa centrală că există şanse ca bolnavii să-şi primească tratamentul începând cu luna octombrie.
Aproximativ 5.000 de pacienţi cu hepatită C din toată ţara vor fi primii care vor încerca cea mai nouă terapie. Potrivit datelor furnizate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila, la nivelul judeţului, există 170 de bolnavi (60 se află deja sub tratamentul clasic) dintre care 110 sunt pe lista de aşteptare, cu menţiunea că 97 de brăileni au cerut tripla terapie, o altă metodă revoluţionară de vindecare, apărută în urmă cu câţiva ani în România. "În ceea ce priveşte tratamentul interferon free nu ni s-a comunicat nimic oficial de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate", ne-a declarat Ionela Fecioru, purtătorul de cuvânt al CJAS.
La capitală, lucrurile sunt mai clare. "Negocierile cost volum s-au încheiat. Vom anunţa câştigătorii, aşteptăm apoi 15 zile contestaţiile. După care, primii aproximativ 5.000 de pacienţi vor fi supuşi investigaţiilor pentru a primi tratamentul. (...) Vom fi printre primele ţări din Europa în care este utilizată terapia cu interferon free în hepatita C - fibroză 4. Este vorba, probabil, de aproximativ 5.000 de pacienţi. Sperăm ca, începând din luna octombrie, bolvanii să-şi primească tratamentul", a declarat pentru presa centrală ministrul Nicolae Bănicioiu.
România intră în topul primelor cinci ţări din Europa unde oamenii diagnosticaţi cu hepatită C vor primi cea mai nouă terapie. Şansele acestora de vindecare sunt de 98%, asta dacă respectă la sânge tratamentul, care durează 12 săptămâni. Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, trage un semnal de alarmă asupra acestui aspect: "Nu dau tratament atât de scump, pentru ca apoi cineva să şi-l întrerupă după două săptămâni", a comentat sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro