Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 1.000 de persoane s-au calificat prin intermediul AJOFM

In primele 10 luni ale acestui an, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila a organizat, gratuit, 42 cursuri de formare profesionala. La acestea au participat 1.074 persoane, dintre care “ someri.
Somerii din mediul urban, respectiv 392 persoane, au participat la cursurile pentru: comunicare in limba engleza, operator introducere, validare si prelucrare date, vinzator, lucrator finisor in constructii, zidar, pietrar, tencuitor, patiser, timplar universal, transator, carmangier, confectioner asamblor articole din textile. Aproximativ 450 de someri din mediul rural au participat la cursuri de: crescator de animale, piscicultor si lucrator in cultura plantelor.
"Au fost cuprinse in cursuri de formare profesionala si persoane care apartin unor categorii defavorizate pe piata muncii, cum ar fi: 174 someri de lunga durata, 52 persoane de etnie roma, 6 persoane cu dizabilitati, 145 tineri cu virsta mai mica de 25 de ani, 178 persoane cu virsta peste 45 ani. Facem mentiunea ca 61,7 % dintre somerii cuprinsi la cursuri au fost cu nivel redus de instruire si calificare. In primele 10 luni ale acestui an s-au angajat 412 persoane din rindul somerilor participanti la cursuri de formare profesionala organizate de institutia noastra", se precizeaza intr-un comunicat al AJOFM. Reprezentantii institutiei au subliniat si ca, tot in aceasta perioada, AJOFM a organizat si cursuri pentru 105 persoane aflate in detentie la Penitenciarul Braila si la Penitenciarul de Minori si Tineret Tichilesti.
Din bugetul asigurarilor pentru somaj se acorda angajatorilor care organizeaza, in baza planului anual de formare profesionala, programe de formare profesionala pentru propriii angajati, o suma reprezentind 50 % din cheltuielile cu serviciile de formare profesionala organizate pentru un numar de cel mult 20 % din personalul angajat, cu obligatia de a mentine raporturile de munca cel putin 3 ani de la data acordarii sumei. "In acest context, in primele 10 luni ale anului curent au fost organizate 5 cursuri de formare profesionala pentru propriii salariati: 3 cursuri la S.C. Braiconf S.A., pentru un numar de 95 de salariati, care s-au calificat in ocupatia confectioner asamblor articole din textile, si 2 cursuri la S.C. Promex S.A., pentru 34 salariati care au dorit sa-si perfectioneze cunostintele de limba engleza", se mai precizeaza in comunicat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii