Peste 1.000 de brăileni s-au "bătut" pentru unul din cele 400 de joburi puse la dispoziţie în cadrul acţiunii "Bursa generală a locurilor de muncă", însă doar 600 de persoane au fost selectate în vederea angajării. Acţiunea a fost organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila, vineri, 25 aprilie, în municipiul Brăila, şi în oraşele Făurei şi Însurăţei. La acţiune au participat 1.007 solicitanţi de loc de muncă, dintre care 785 în Brăila, 182 în Făurei şi 40 în Însurăţei. Aproximativ 630 au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă. În bursă au fost oferite 405 locuri de muncă, de către 64 angajatori, în următoarele domenii de activitate: fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, activităţi de protecţie şi gardă, intermedieri financiare şi asigurări, fabricarea utilajelor pentru extracţie şi construcţii, fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase, fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice, construcţii, agricultură, repararea articolelor fabricate din metal, repararea maşinilor şi echipamentelor, activităţi generale de curăţenie a clădirilor, prelucrarea şi conservarea cărnii, comerţ, transporturi rutiere de mărfuri, activităţi de arhitectură, activităţi de servicii privind forţa de muncă, coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare.
Centrul Militar Judeţean Brăila - Biroul Informare Recrutare, a prezintat oferta de învăţământ a Ministerului Apărării Naţionale, respectiv: ofiţer filieră directă - 335 locuri; ofiţer filieră indirectă - 39 locuri; maistru militar filieră directă - 194 locuri; subofiţer filieră indirectă - 42 locuri.
"În cadrul acestei acţiuni au fost amenajate standuri speciale pentru activităţi de mediere, consiliere privind cariera, formare profesională, acordarea de informaţii privind alcătuirea unui CV, a unei scrisori de intenţie precum şi alte tehnici de identificare a unui loc de muncă. De asemenea, a fost organizat un stand special EURES pentru solicitanţii interesaţi de ocuparea unui loc de muncă în Spaţiul Economic European, care au primit informaţii de specialitate şi suport logistic de la consilierul EURES al agenţiei", a precizat Monica Bratu, directorul executiv al AJOFM Brăila.
Din totalul locurilor de muncă disponibile, numai 6,7% s-au adresat persoanelor cu studii superioare, 14,1% celor cu studii medii, 67,4% muncitorilor calificaţi şi 11,8% muncitorilor necalificaţi.